Poreč: Ženski gospel kvartet razgalio srca

4 Love Gospel Quartet prvi put u Hrvatskoj
4 Love Gospel Quartet prvi put u Hrvatskoj

Moć glazbe koja slavi vjeru, ljubav, zajedništvo i radost života sinoć je u Poreču imala prigodu iskusiti brojna publika iz raznih dijelova Istre na tradicionalnom božićnom koncertu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta. U glavnoj ulozi 4 Love Gospel Quartet, četiri šarmantne, talentirane, vrsne glazbenice iz Atlante, koje su publiku u gotovo dvosatnom koncertu u porečkom kazalištu obasule dobrim vibracijama i blagdanskom atmosferom.

Iako je ponedjeljak neuobičajen dan za koncerte, a i hladna zimska večer nije baš djelovala poticajno, koncert je ispunio kazalište do posljednjeg mjesta. S druge strane riječ je o jedinom gospel koncertu u Istri, ali i jedinoj hrvatskoj etapi ovog kvarteta koji redovito žanje pozitivne kritike publike na svjetskim pozornicama. 

Sastav čine pjevačice Eddrena M. Goodwin, Casey Hobbs, Chakiyra Lewis i Tiffany Nealy koja se osim u ulozi vokalistice pojavljuje i u ulozi pijanistice. Zajedno su već osam godina i stvorile su repertoar sastavljen od tradicionalne gospel glazbe do suvremeno obojanih izvedbi uz primjese jazza, mjuzikla i soula. Jednako su uspješne bilo da uz pratnju matrice, glasovira ili a capella izvedbama isprepliću svoje moćne glasove.

Nizali su se hitovi "Amazing Grace", "Waveing the Water", "Sweet Chariot". Uslijedio je kolaž popularnih božićnih pjesma poput "Silent Night" i "Down by the Riverside" u kojima im se pridružila i publika. Sve su to djevojke začinile dozom vrckavosti i humora i pritom dobro zabavile i sebe i publiku. (Vedrana HABEREITER; snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter