Poreč: Zatečen s halucinogenim gljivama

Ilustracija (Arhiva/GI)
Ilustracija (Arhiva/GI)

Porečka je policija utvrdila osnove sumnje da je 26-godišnjak iz Poreča počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Mladića su 4. listopada oko 18.40 sati u Funtani zaustavili pripadnici Mobilne jedinice Ministarstva unutarnjih poslova te su kod njega pronašli vrećicu s oko 16,3 grama halucinogenih gljiva i digitalnu vagu. Pretragom doma i drugih prostorija koje 26-godišnjak koristi u Poreču, policijski službenici pronašli su više vrsta droge u raznim paketićima, i to oko 8,7 grama marihuane, 0,3 grama droge DMT, 3 grama halucinogenih gljiva psilocibin i oko 40,6 grama spora halucinogenih gljiva.

Tijekom pretrage pronađeni su i razni sastojci za proizvodnju halucinogenih gljiva te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je mladić od rujna prošle godine do siječnja ove godine, u kući u kojoj boravi, uzgajao halucinogene gljive, kao i da je tijekom kolovoza ove godine proizveo drogu DMT.

Drogu koju je uzgojio, odnosno proizveo, mladić je potom pakirao u paketiće i prodavao. Po završetku kriminalističkog istraživanja 26-godišnjak je 5. listopada u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter