Porec - Zamet 31:25

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Važnu pobjedu na putu do željenog cilja, plasmana u Ligu za prvaka, protiv izravnog konkurenta ostvarili su rukometaši Poreca u zaostaloj utakmici 17. kola, regionalnom derbiju sa Zametom.

Porecani su do odmora ostvarili ono što su htjeli, sigurnu prednost od šest golova ostavivši rijecke rukometaše na svega deset postignutih golova. Tu su prednost porecki rukometaši izgradili u završnih desetak minuta prvog poluvremena kad su se gosti malo ispuhali u prvoj trecini utakmice u kojoj su u jednom trenutku (12') imali i jedino vodstvo (6:5).

Kad je Galijot prvim golom u drugom dijelu prvi put povecao vodstvo Poreca na "plus sedam", cinilo se da bi domacini mogli razmišljati o rezultatskom vracanju "milo za drago" Zametu za jesenski poraz.

Prvih desetak minuta drugog poluvremena održavali su Porecani prednost od pet-šest golova, no onda je trener Rijecana Alen Kurbanovic posegnuo za vec trecim vratarom i u Slavicu pronašao raspoloženog cuvara mreže. Pored toga rijecki je strateg u obrani s Hrvatinom i Vuckom zalijepio dva flastera na poreckog graditelja igre Cužica te na desnog vanjskog, najcešce Galijota i Milicevica,

Zamecani su se do polovice drugog dijela spustili na svega "minus tri" (18:21). No, na takav izazov domaci je trener Vlaimir Brcic odgovorio igrom bez pivota, sa šest vanjskih igraca koji su ipak, najcešce Milicevic, pronalazili put lopti u Slavicevu mrežu, te se prednost Poreca u završnih deset minuta popela na šest-sedam golova i više se ispod te razlike nije spuštala.

Dvorana SRC-a Veli Jože. Gledatelja 350. Suci: Barle i Vucic (oba Zagreb).

POREC: Sladoljev (13+2), Tomaic, Krajinovic (0+1), Cužic 6 (4), Deak, Galijot 2, S. Vujic 1, Prelac 1, Coric 1, Gavranovic 1, Petric 2, Gudice 4, Radakovic 5, Thoss 1, Gruicic 1, Milicevic 6.

ZAMET: Stevanovic (5+0), ?urica, Slavic (8+0), Vucko 1, Hrvatin 4, Uzelac 1 (1), Loncaric 4, Cosic, Kacanic 4, Kružic, Kovacevic, Cuturic, I. Vujic 7, Golik, Sakic 4 (4).Sedmerci: Porec 4 (4), Zamet 9 (5). Iskljucenja: Porec 10, Zamet 10 minuta. (Kristijan KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter