Poreč: Za fotelje vladajućih natjecat će se 6 lista

Porečom već naveliko kruže glasine o pretendentima na gradonačelničku fotelju (T. KOCIJANČIĆ)
Porečom već naveliko kruže glasine o pretendentima na gradonačelničku fotelju (T. KOCIJANČIĆ)

Nakon što je aktualni porečki gradonačelnik Edi Štifanić objavio svoju ponovnu kandidaturu, u čemu ga je podružnica IDS-a jednoglasno podržala, provjerili smo tko će se sve, osim IDS-a, naći u utrci za novu gradsku vlast.

Snježana Mekota, nezavisna gradska vijećnica, na predstojeće će izbore izaći sa svojom nezavisnom listom, i to za Gradsko vijeće, dok kandidata za gradonačelnika neće imati.

- Na listi će biti Damir Miloš, Daniel Šaškin i Dean Cvek, Fani Bugarin Šoljan i Jadran Tintor, kaže Mekota. Na prošlim je parlamentarnim izborima bila na listi Hrvatskih laburista - stranke rada kao nezavisna, ali sadašnji je stav te stranke na nacionalnoj razini da neće koalirati prije izbora.

- Prije izbora nema koaliranja, poslije možda. Ići ćemo s listom pod motom "Novi ljudi - nova politika". Na listi ćemo imati mlade ljude, možda i najmlađeg nositelja, 32-godišnjeg Danijela Ralića, kaže Damir Balja, predsjednik porečkih laburista.

Predsjednik porečkog SDP-a Arduino Matošević rekao nam je da na lokalne izbore idu samostalno, s listom za vijeće i gradonačelnika. Kandidata će predložiti gradska organizacija i bit će iz redova stranke ili simpatizer.

Porečki HDZ na čelu s Filipom Stopićem također će na izbore s listom za vijeće i kandidatom za gradonačelnika.

HSU, koji je u aktualnom sazivu vijeća u koaliciji s IDS-om, na izbore ide samostalno i samo s listom za vijeće.

- Nositelj liste bit će Mario Ritoša koji će biti predložen i za predsjednika podružnice, kaže Antun Tomičić, gradski vijećnik i predsjednik porečkog HSU-a.

Novost je udruga građana Parenzana, osnovana prije dvije godine, koja će, kako je rekao predsjednik Graziano Musizza, najvjerojatnije imati kandidata za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Musizza je udrugu osnovao zajedno s Josipom Pinom Bratulićem, Borisom Štifanićem, Stevom Žufićem, Emiliom Uljančićem, Mauriziom Vivodom i Mirom Tripparom. Među imenima koja se spominju u utrci za gradonačelnika često se čulo i ono bivšeg čelnog čovjeka Grada, danas direktora komunalca Usluge Rodoljuba Kosića, a kao potencijalni kandidat za gradonačelnika navodi se i poznati književnik Drago Orlić. (piše V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter