Poreč: "Volim Istru" - glazbenici za palijativnu skrb

Koncert je posvećen i 200. godišnjici rođenja biskupa Jurja Dobrile (J. PREKALJ)
Koncert je posvećen i 200. godišnjici rođenja biskupa Jurja Dobrile (J. PREKALJ)

Pred mnogobrojnom publikom večeras je u sportskoj dvorani Žatika u Poreču održan veliki humanitarni koncert "Volim Istru". Glazbeni spektakl nastavak je preklani uspješno započete suradnje organizatora, pulske udruge Hitan slučaj i Caritasa porečke i pulske biskupije, koji će prikupljena sredstva od prodaje ulaznica usmjeriti za potrebe palijativne skrbi Istarske županije.

Ovogodišnji je koncert posvećen i 200. godišnjici rođenja biskupa Jurja Dobrile, narodnog preporoditelja i humanista.

Njega kulturne baštine kroz razne umjetničke forme, uz sudjelovanje izvođača koji predstavljaju lokalne kulturne ustanove, temelj su serije koncerata "Volim Istru". Večeras se na pozornici u Žatiki predstavilo dvjestotinjak izvođača - glazbenika i pjesnika iz Istre, ali i onih izvan granica županije koji Istru vole i nose u srcu.

Publiku su u oko tri sata dugo glazbeno putovanje uveli pjevači porečkog mješovitog zbora "Joakim Rakovac", pod ravnanjem dirigentice Đeni Dekleva Radaković, izvedbom njezine skladbe "Himna biskupu Jurju Dobrili".

Dinamičan program satkan od glazbe i čakavske riječi nastavio je pazinski mješoviti pjevački zbor Roženice pod ravnanjem Ines Kovačić Drndić te drugi izvođači: Zoran Tomaić, Serđo Valić, duo Magnolija, klapa Motovun, vokalna skupina Mali-veliki mikrofon, Lidija Percan, klapa Maslina i Vinko Coce. Nastupili su i recitatori Tomislav Milohanić i Elvis Orbanić.

Publiku su na početku koncerta pozdravili predsjednica udruge Hitan slučaj Tatjana Tomaić, župan Ivan Jakovčić te porečki gradonačelnik Edi Štifanić. U završnici, čestitke za mirne i blagoslovljene blagdane uputio je biskup Dražen Kutleša. (Vedrana HABEREITER; snimila Jelena PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter