Poreč: Više od dvjesto mališana na Danu otvorenih vrata sportskih klubova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porečki Trg slobode „okupirali“ su danas članovi ovdašnjih sportskih klubova koji su se sugrađanima predstavili u sklopu prvog izdanja Dana otvorenih vrata sportskih klubova. Riječ je o prvoj manifestaciji ovakve vrste održanoj u organizaciji Sportske zajednice Grada Poreča koja je okupila više od 200 mališana iz svih dječjih vrtića i prvih razreda osnovnih škola koji su se na jednom mjestu upoznali sa sportovima u koje se mogu uključiti.

Svoj je rad tijekom dva sata manifestacije prezentiralo deset klubova -  teniski klub „Pro 2000“, karate klub „Finida“, nogometni klub „Jadran“, košarkaški klub „Poreč“, stolnoteniski klub „Jadran“, rukometni klub „Poreč“, odbojkaški klub „Poreč“, judo klub „Istra“ i snowboard klub „Goofy“, a sve kroz rad s trenerima i mlađim skupinama. Dok se glavno događanje odvijalo na Trgu slobode, u boćarskoj dvorani Sportsko-rekreativnog centra „Veli Jože“ svoje su aktivnosti najmlađima prezentirali članovi boćarskog kluba „Istra Poreč“.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Loris Peršurić, rekavši kako je Poreč grad sporta, a sport znači zdravlje i druženje.

- Veseli me što možemo naviku bavljenja sportom približiti najmlađima. Poreč je godinama ulagao znatna sredstva u sportaše, što ćemo nastaviti i dalje, te još pojačati. Uz postojeće tri sportske dvorane u Poreču, trenutno se grade još dvije, u Žbandaju i na Finidi. Tako da ćemo imat pet sportskih dvorana i vrhunske uvjete za sve naše sportaše i rekreativce, istaknuo je Peršurić. Nakon što je čestitao svim sportašima i rekreativcima ovaj dan,  zaigrao je odbojku s članicama odbojkaškog kluba.

- Htjeli smo obilježiti Svjetski dan sporta, jer nam je to važno i zato što se želimo približiti građanima. Dan otvorenih vrata ciljano smo organizirali za najmlađe kako bismo im prenijeli koliko je važno od malih nogu baviti se sportom za fizičko i mentalno zdravlje. A ovdje mogu vidjeti kako to izgleda i odabrati što im se najviše sviđa. Plan nam je u rujnu organizirati sajam svih sportova u sportskoj dvorani Žatika gdje će svaki klub imati svoj štand. Tako će djeca na jednom mjestu dobiti sve informacije koje im se aktivnosti i mogućnosti nude, koje su aktivnosti i mogućnosti. Dan otvorenih vrata je uvertira u taj projekt koji pripremamo, najavio je predsjednik Sportske zajednice Alfredo Mendiković.

A izbor u Poreču je velik, jer u sklopu Sportske zajednice djeluje 50-ak klubova. (Napisala i snimila: T. KOCIJANČIĆ)




Podijeli: Facebook Twiter