Poreč: V. Baranašić nagrada "Sveti Mauro"

Profesorica Vesna Baranašić dobitnica nagrade "Sveti Mauro" (J. PREKALJ)
Profesorica Vesna Baranašić dobitnica nagrade "Sveti Mauro" (J. PREKALJ)

- Kad se nalazite u uznapredovaloj fazi radnog vijeka zaista je lijepo primiti nagradu iz ruku nekoga tko je bio učenik s početka tog radnog vijeka, rekla je profesorica Vesna Baranašić na sinoćnoj dodjeli nagrade Sveti Mauro koju joj je na svečanosti u salonu Zavičajnog muzeja Poreštine uručio gradonačelnik Edi Štifanić. Baranašić je rekla da kada bi danas počinjala opet bi krenula istim putem, ali bi na njemu dala još više sebe.

Nagrada Pučkog otvorenog učilišta nosi ime gradskog patrona i već se tradicionalno dodjeljuje osobama koje su svojim radom iznimno doprinijele građanima Poreča ili ostavile trajne vrijednosti.

Po odluci sedmeročlanog povjerenstva, ovogodišnji je izbor pao na Baranašić.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što nagradu daje svojoj profesorici i zahvalio, kako je rekao u ime svih brojnih generacija kojima je godinama strpljivo i nesebično davala svoje znanje i stavila dovoljno svoga imena u identitet grada.

Čestitkama se slavljenici i svima okupljenima uoči blagdana patrona sv. Maura obratio i biskup porečki i pulski mons. Dražen Kutleša. 

Svečanost je upotpunio glazbeni intermezzo učenica Osnovne glazbene škole Slavka Zlatića - gitaristice Antoniete Brajković i flautistica Giulije Dobrilović i Genesis Žužić. (V. HABEREITER; snimila J. PREKALJ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter