Poreč: Utvrđene konačne liste stipendija

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Utvrđene su konačne liste za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za tekuću školsku i akademsku godinu, te će isplate iz proračuna Grada Poreča krenuti prije početka drugog polugodišta.

Prema gradonačelnikovoj odluci dvoje učenika i troje studenata koristit će stipendije prema socijalnom programu. Na konačnoj listi je četvero učenika koji će dobiti učeničku stipendiju.

Studentsku stipendiju na temelju uspjeha u prethodnoj godini školovanja dobit će osam studenata od čega četiri na prvoj godini studija i još toliko na višim godinama studija. Devet studenata dobit će studentsku stipendiju koju su zaradili bodovanjem prema ranije utvrđenim kriterijima.

Od navedenih studenata osam studira društvene ili humanističke znanosti, odnosno neko umjetničko područje, dvoje studira ekonomiju, jedan pravo, a šest iz se sprema za zvanje ih tehničkih i prirodnih znanosti, te iz arhitekture i građevine.

Dvije stipendije za deficitarna zanimanja ostvarit će studenti koji studiraju na Medicinskom fakultetu u Rijeci. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter