Poreč: Uređena plaža ispod hotela Zagreb

Plaža s pogledom na panoramu Poreča (V. HABEREITER)
Plaža s pogledom na panoramu Poreča (V. HABEREITER)

Ovih su dana završeni radovi na uređenju dijela gradske plaže ispod hotela Valamar Zagreb, od restorana Sunset do mola Ćurk. Uređena je površina u dužini od oko 152 metra, u najširem dijelu široka sedamnaest metara, na kojoj su grote i travnatu površinu zamijenili platoi za sunčanje obloženi škrilama te nasipani obluci, a dio je grota je smanjen frezanjem.

Postavljene su ograde od inoxa i uređeni prilazi moru, te uređena rampa za invalide. Na plaži su i dva tuša. Duž cijele plaže napravljen potporni zid koji odvaja zemljani dio od same plaže, a nekadašnja neuređena travnata površina koja je sezala do grota sada je nasipana zemljom, uređene stazice s tlakovcem uz koje su postavljene klupice i koševi za smeće. Izvođač je bila Zagrebgradnja, a cijeli je zahvat započet sredinom svibnja i završen u roku od mjesec dana.

Ovim zahvatom Porečani i njihovi gosti dobili su još jednu uređenu plažu koja osim lakšeg prilaza kupačima pruža i lijep pogled na panoramu grada. Vrijednost ove investicije je 1,52 milijuna kuna plus PDV, iznos koji se najvećim dijelom financirao iz proračuna Ministarstva turizma, odnosno Fonda za razvoj turizma kroz bespovratne potpore projektima turističke infrastrukture, preko natječaja na koji se Grad kandidirao lani

Na isti je projekt kandidirao i uređenje plaže južnog dijela Gradskog kupališta, između plaže Brulo i rta Bare. Tamo je zahvat bio nešto manji, u dužini od stotinu metara, gdje su uređeni sunčalište i pristup do mora, postavljeni koševi, klupe i ograde. Zahvat je iznosio 1,1 milijuna kuna, a financiran je u istom omjeru 80 posto sredstvima Ministarstva i 20 posto iz gradskog proračuna. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter