Poreč: Umjesto zlatne ogrlice podvalili mu bižuteriju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijski službenici tragaju za dvojicom nepoznatih muškaraca,  koji su  3. srpnja oko 10 sati u blizini gradske tržnice u Poreču, prišli 88-godišnjaku te ga prevarili za nekoliko tisuća kuna. Naime, oštećenom je prvo prišao jedan muškarac  koji mu je rekao da je pronašao zlatnu ogrlicu koja je skupocjena, te da sa njim želi podijeliti novac od te ogrlice. Nakon nekoliko trenutaka do oštećenog je došao drugi nepoznati muškarac, koji je rekao da se razumije u zlatninu,te da ogrlica vrijedi oko 10 tisuća kuna. Tada mu je prvi muškarac ogrlicu ponudio na prodaju. Oštećeni je pristao i dao mu tri tisuće kuna koje je imao kod sebe.  Nakon što se nepoznati muškarac udaljio, 88-godišnjak je shvatio da se radi o bižuteriji koja je bezvrijedna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na pronalasku počinitelja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične pokušaje prevaranata da se domognu novca. Premda je niz raznih načina prijevara,  jedan od najčešćih je upravo prodaja bižuterije kao zlatnog nakita. Poznate su i prijevare prilikom prodaje odjeće, alata i raznih aparata, odnosno „lažnih“ predmeta pod originalne brandove,  tzv. šibicarenje i drugo.

Policija savjetuje građane da robu isključivo kupuju na za to uobičajenim mjestima, kao i da provjere kvalitetu i ispravnost onoga što kupuju. Pri tom treba imati na umu da se samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter