Poreč: Ulica M. Vlašića zatvorena zbog plinofikacije

Promet se odvija zaobilaznim putem oko Lidla i Plodina
Promet se odvija zaobilaznim putem oko Lidla i Plodina

Zbog radova na srednjotlačnoj plinskoj mreži prirodnog plina, od utorka je zatvoren dio Ulice Mate Vlašića koja prolazi kroz industrijski dio Poreča. Promet se od raskrižja za servisnu zonu Facinka do raskrižja kod Lidla preusmjeruje na zaobilaznicu, cestu koja vodi do parkirališta Lidla i Plodina. Izvan gradske špice, provjerili smo na terenu, nema gužve, a oni koji moraju u Velpro na zatvorenom dijelu ceste slobodno prolaze pored građevinara.

- Na toj dionici polažemo pola kilometra plinovoda. Očekujemo da će radovi biti gotovi do polovice ožujka ili kasnije, ovisno o težini terena, rekao je Ognjen Ćosić, rukovoditelj pogona Poreč - Vrsar u pulskoj Plinari, operatera distribucijskog sustava Istre.

Dio je to projekta prve faze plinofikacije Poreča koja obuhvaća naselja južno od Vlašićeve ulice sve do Ulice Karla Huguesa, uz pojedine iznimke poput Ulice županije Somogy. Ukupna trasa mreže nešto je duža od 12 kilometara. Još se ne može reći kad će sve biti gotovo, no iduće na red dolaze sporedne ceste u industrijskoj zoni kod Vlašićeve ulice.

Kućanstva koja se nalaze uz trase mogu se uključiti na plinsku mrežu: zahtjev daju Plinari, a kod ovlaštenog projektanta trebaju napraviti projekt kućnog priključka. Najnovija cijena za sam priključak iznosi 7,5 tisuća kuna, saznali smo od Ćosića.

Dosad su plinovodi postavljeni u Vrsarskoj te ulicama Alekse Šantića, Petra Preradovića, Bernarda Parentina i Dinka Trinajstića. Dvije potonje asfaltirat će se ponovno kad vremenske prilike budu povoljnije. (piše i snimila M. DAMJAN)


Podijeli: Facebook Twiter