Poreč: Ukrao Mađarici ključ i odvezao njezin BMW X5

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 38-godišnjak iz Slavonskog Broda počinio kaznena djela krađe, neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i teške krađe.

Nakon kriminalističkog istraživanja muškarac je u četvrtak navečer priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a jučer mu je sudac istrage odredio istražni zatvor.

Policija sumnjiči 38-godišnjaka da je 31. srpnja poslijepodne s plaže u turističkom naselju u Vabrigi ukrao ruksak u kojem su bile razne stvari među kojima i ključ osobnog automobila BMW X5, mađarskih nacionalnih oznaka.

Ukradenim ključem mladić je na obližnjem parkiralištu ušao u BMW i odvezao se njime čime je 36-godišnju državljanku Mađarske oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna.

Policijski službenici već su istog dana za počinjenje kaznenih djela osumnjičili 38-godišnjaka iz Slavonskog Broda koji im je tijekom kriminalističkog istraživanja otkrio da je otuđeni automobil sakrio u Ulici Tina Ujevića u Poreču. Automobil je pronađen na mjestu gdje ga je osumnjičeni ostavio te će biti vraćen vlasnici.

Kako je muškarac boravio u jednoj prikolici policija je obavila u njoj pretragu i pronašla 0,5 grama marihuane pa mu slijedi i optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloporabe opojnih droga. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter