Poreč: Udruživanje iskusnih i mladih snaga

Potpisivanje sporazuma o suradnji (V. HABEREITER)
Potpisivanje sporazuma o suradnji (V. HABEREITER)

IDS, HNS i HSU Poreča potpisali su sporazum o suradnji na predstojećim lokalnim izborima i dali podršku aktualnom gradonačelniku Ediju Štifaniću u utrci za novi mandat.

Sporazum su potpisali predsjednici podružnica IDS-a Eđidio Kodan, HSU-a Antun Tomičić i povjerenik HNS-a za Poreč Zvonko Liović. Kodan je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom koalicijom s HSU-om koju u gradu obnašaju od 2005. te je poželio da sve koalicije budu čvrste i stabilne kao njihova.

- IDS je najjača stanka u gradu, a istraživanja koja su proveli naši protukandidati pokazuju da je 60 posto ispitanika reklo da Poreč ide u dobrom smjeru, dok 53 posto građana smatra da nije vrijeme za mijenjanje ljudi koji dobro rade.

Dosadašnjim iskustvom i znanjem možemo garantirati da možemo puno napraviti za Poreč, rekao je Kodan. Tomičić je zaključio da su IDS i HSU imali puno zajedničkih akcija i puno toga napravili za grad, te će i dalje nastaviti biti partneri, što potvrđuje i ovaj sporazum.

Liović je rekao da je sklapanje sporazuma logičan slijed suradnje njegove stanke i IDS-a koja se već dogodila na županijskoj razini i u nekim drugim istarskim gradovima. Rekao je da njihova podružnica broji  72 člana te s velikim iskustvom IDS-a i mladim snagama HNS-a mogu puno napraviti.

Gradonačelnik Edi Štifanić zahvalio se na podršci i podsjetio na projekte na kojima će raditi, a to je na prvom mjestu izgradnja nove osnovne škole kroz projekt javno-privatnog partnerstva ili vlastitim sredstvima kada se stvore uvjeti, izgradnja vrtića i jaslica, izgradnja kanalizacijske mreže i pročistača, POS stanova za mlade sugrađane te uređenje uvale Peškera. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter