Poreč: Učenici, a sviraju kao profesionalci!

Harmonikaški orkestar
Harmonikaški orkestar

Topla predblagdanska atmosfera mogla se iskusiti nedavno u prepunoj dvorani porečkog kazališta u kojoj su učenici i učitelji Osnovne glazbene škole "Slavko Zlatić" održali tradicionalni božićni koncert. Program su otvorili članovi harmonikaškog orkestra pod vodstvom profesorice Ane Šterpin Zagoranski zanimljivom izvedbom "Kauboj i Indijanac" B. Starca.

Nastavljeno je u opuštenoj atmosferi i veselom ozračju jer su slijedili nastupi nagrađivanih učenika, ali i onih kojima je ovo bio prvi nastup pred publikom. Svi su oni sigurnim izvedbama djelovali poput malih profesionalaca. Nastupila je flautistica Doris Grubica, klasa Anamarije Brharić, i odsvirala Jankovićevu skladbu "Suncokret: Radost". Nakon nje je svoje gitarističko umijeće iskazala učenica petog razreda Hannah Jakac, klasa Vlade Brzovića, koja je izvela Cardossovu "Milongu".

Lorenzo Palman, klasa Anamarije Lovrečić, na harmonici je izveo Starčevu veselu skladbu "Tobogan", dok se mlada violinistica Amanda Lučić, klasa Antona Gergorića, predstavila skladbom "Canzonetta" D. Pejačević.

Mladi pijanist petog razreda Tibor Totman, klasa Aleksandre Orbanić, predstavio se Biehlovom "Etidom br. 5". Nastupio je i nagrađivani duo flauta iz klase Samante Stell, odnosno učenice petog razreda Genesis Žužić i Giulia Dobrilović, koje su već stekle brojne dobre kritike na raznim natjecanjima, a ovaj se put predstavile Beethovenovim skladbama.

Jednako uspješna bila je još jedna nagrađivana gitaristica Antonieta Brajković, klasa Sandre Šustereiter, s izvedbom skladbe "Lettere a Jacques Cartier". Na pozornicu je potom stupila Karla Sorčić na harmonici, klasa Tamare Ignjatović, i izvela "Ruski ples" te pobrala, kao i svi njezini prethodnici, veliki aplauz publike. U zahtjevnoj četveroručnoj izvedbi na glasoviru predstavili su se Tim Samuel Bobanović i Mauro Uljanić, klasa Jerka Crljenka, koji su odabrali Dvorakov "Slavenski ples u g-molu".

U finalnom dijelu koncerta došao je red na gudački orkestar škole pod vodstvom Sanje Pančevski koji je izveo Weberov "Strijelac vilenjak - zbor lovaca", zatim oktet gitara profesora Ante Radnića koji je publiku zabavio popularnom "Hit the road Jack".

Koncert je okrunjen pjesmama školskog zbora pod dirigentskom palicom Harisa Brkovića koji su izveli još jedan hit "My heart will go on" iz filma "Titanic" te nakon dugog aplauza sve zaključili s "White Christmas".

Mali porečki glazbenici sa svojim učiteljima pokazali su da uspješno nastavljaju tradiciju dobrih koncerata, pokazali su svoje umijeće i ljubav prema glazbi, na veselje prisutne publike i tako obogatili kulturni život Poreča u ovo predblagdansko doba. I ovaj koncert zlatićevaca, kao i još nekoliko koje su organizirali u predblagdansko vrijeme, bio je dio humanitarne akcije "Volim Istru" koju organizira pulska udruga Hitan slučaj za prikupljanje sredstava za kupnju medicinskih uređaja za pulsku Opću bolnicu. Tijekom koncerta do 1. siječnja za istu je svrhu otvoren i humanitarni telefon 0609004 s cijenom poziva od 6,25 kuna. (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter