Poreč: Trodimenzionalni izgled Sv. Nikole

Tracy Lee Stum na svojem 3D crtežu
Tracy Lee Stum na svojem 3D crtežu

Kako će porečki otok Sveti Nikola, odnosno njegovi smještajni kapaciteti izgledati za dvije godine kada se planira završetak njihove obnove pokazala je ovih dana na porečkoj rivi Tracy Lee Stum, poznata svjetska 3D Street Art umjetnica iz Los Angelesa koja stvara trodimenzionalne crteže na asfaltu.

Na porečkoj rivi nacrtala je veliki 3D crtež površine 24 kvadrata kojim predstavlja vizualizaciju Valamar Isabella Island Resorta, investicije u koju kreće ova turistička tvrtka i koja će biti dovršena za sezonu 2015. godine. Tracy je među top deset svjetskih talenata u 3D umjetnosti, te od 2006. godine drži Guinnessov rekord za najveći individualni street art crtež koji ne napravila u New Yorku za potrebe filma Da Vincijev kod.

U Poreču je Tracy stvarala četiri dana i napravila vedar i veseo crtež s kojim je predstavila promjene koje će se dogoditi na otoku, a njezin je rad poslijepodne na rivi, kada je predstavljen publici plijenio poglede prolaznika, pogotovo djece koji su se željeli fotografirati na njemu. Pokazalo se to punim pogotkom jer je upravo Valamarov budući resort planiran za obitelji, sa dosta sadržaja za djecu. Već danas će biti prebačen na otok gdje će zabavljati tamošnje goste.

- Prvi put sam u Istri, bila sam u Italiji i čula sam uvijek samo lijepe stvari o Hrvatskoj, ali nisam znala da je tako lijepo i vrlo mi je drago da sam došla. Puno moga rada bazira se upravo na marketinškim projektima, kao što je ovaj, ali ovo je prvi put da sam napravila projekt za jednu turističku tvrtku, bilo je to lijepo iskustvo, rekla nam je Tracy. Svoj boravak u Istri završit će sutra, a kako je obećala sigurno će se još puno puta vratiti u ove krajeve gdje je kako je rekla u ljetnim mjesecima i klima naklonjena street art umjetnicima. (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter