Poreč: Stožeru crveno svjetlo za prikupljanje potpisa

Panorama Poreča (T. KOCIJANČIĆ/arhiva)
Panorama Poreča (T. KOCIJANČIĆ/arhiva)

U Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara potvrdili su nam jučer da nije točna informacija da im je Istarska županija zabranila prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o pravu nacionalnih manjina na uporabu jezika i pisma.

Naime, predsjednik povjerenstva za pravna i temeljna pitanja pri tom stožeru Vladimir Iljkić kaže da je zasad jedino Grad Poreč odbio dati dozvolu, s obrazloženjem da to nisu u mogućnosti učiniti zbog visoko dosegnutih standarda u poštivanju manjinskih prava.

- Mi smo o tome odmah izvijestili našeg pravnog zastupnika, kazao je Iljkić, najavivši da će Stožer svoje djelovanje vrlo brzo proširiti na cijelu Istru i imenovati svog županijskog povjerenika koji će biti zadužen za koordinaciju prikupljanja potpisa na terenu.

- Potpisi se već prikupljaju na području Umaga, a uskoro krećemo i u Novigradu, ali i u svim većim istarskim gradovima, veli Iljkić, koji tvrdi da od gradova treba tražiti dozvolu kada se potpisi prikupljaju na javnim gradskim površinama, a u slučaju da to čine u prostorima trgovačkih centara, dužni su odobrenje zatražiti od vlasnika centra. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter