Porec: Starici prijetio i zapalio auto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je uhitila i na Badnjak oko 19 sati privela u Istražni centar Županijskog suda u Puli 42-godišnjeg R. B. iz Rijeke i 57-godišnju M. M. iz Lupoglava zbog kaznenog djela protupravne naplate i dovodenja u opasnost života i imovine opce opasnom radnjom.

Istražni sudac je Rijecaninu odredio zadržavanje u pritvoru u trajanju od 30 dana, i to zbog mogucnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, a 57-godišnja M. M. je nakon ispitivanja puštena da se brani sa slobode.

Kriminalistickim istraživanjem utvrdeno je da je M. M. angažirala R. B. da u njezino ime naplati dug od 32 tisuce kuna, nastao prije dvije godine, od 70-godišnjakinje iz Poreca. Rijecanin je 21. prosinca u 11.30 sati na poreckoj tržnici prišao 70-godišnjakinji te joj prijetio i rekao da vrati novac koji duguje, što starica nije ucinila.

Na Badnjak oko 1 sat Rijecanin je u dvorištu obiteljske kuce u mjestu Matulini pokraj Poreca podmetnuo požar na VW-u Golfu Caddyju u vlasništvu 70-godišnjakinje, a policija ga je uhitila nedugo zatim, blizu mjesta dogadaja.

Rijecanin policiji nije od ranije poznat po kaznenim djelima.


Podijeli: Facebook Twiter