Poreč: Sredstva za PorečDox, ljetne kampove...

Kosićevi vijećnici i HDZ glasaju protiv proračuna (V. HABEREITER)
Kosićevi vijećnici i HDZ glasaju protiv proračuna (V. HABEREITER)

Proračun Grada Poreča za iduću godinu iznosi 145,22 milijuna kuna, s deset glasova za IDS-a i HSU-a i šest protiv nezavisnih Kosićevih i HDZ-a odlučili su gradski vijećnici na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici održanoj uoči božićnih blagdana. Konačni prijedlog gradskog budžeta iskristalizirao se nakon drugog čitanja, a u njega je u cijelosti uvršteno 11 od 20 pristiglih amandmana, između ostalog i onaj gradonačelnika Edija Štifanića da se za obnovu palače Sinčić, sjedišta Zavičajnog muzeja Poreštine, predvidi iznos od 616 tisuća kuna, od čega će se 231 tisuću osigurati Grad povećanjem kapitalnih prihoda, a preostali iznos od 385 tisuća kuna od regije Veneto kroz program društva Coordinamento Adriatico.

Prihvaćeni su amandmani nezavisne liste Snježane Mekote da se povećaju sredstva za financiranje rada udruga, konkretno Centra za građanske inicijative, za odbojkaški tim Srednje škole Mate Balote, naknade za podmirenje troškova stanovanja za osobe na prva tri mjesta liste za dodjelu socijalnih stanova, za pedeset tisuća kuna povećanje za financiranje ljetnih kampova za djecu, 47 tisuća kuna za festival Poreč Dox, te 200 tisuća kuna od manifestacija usmjeriti na manifestaciju Croatia Rally kako bi održala kontinuitet.

Prihvaćeni su i amandmani Eugena Stanisse (IDS) za osiguranje sredstava za sanaciju zgrade Zajednice Talijana i projekt uređenja Trga Joakima Rakovca, te Fabrizija Picca za izgradnju polivalentnog igrališta u Fuškulinu.

- Dali smo sedam amandmana i prihvaćeno ih je nula. I dalje ćemo biti konstruktivna oproba, naša intencija je da se kroz amandmane pokrene procedura smanjenja troškova rada u Gradu i racionalizacije funkcioniranja gradske uprave i uštedu sredstava koja bi se koristile za određene gospodarske i socijalne aktivnosti, rekao je vijećnik Stevo Žufić sa nezavisne liste Rodoljuba Kosića.

S devet glasova za, pet protiv i jednim suzdržanim, vijećnici su usvojili rebalans proračuna za ovu godinu kojim je on planiran u iznosu od 141,66 milijuna kuna u što valja uračunati manjak prihoda od 8,2 milijuna kuna u skladu s odlukom o pokriću manjka. Ovogodišnji budžet time je smanjen za 12,7 posto u odnosu na prvi rebalans. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter