Porec - Split 25:29

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rukometaši Poreca po svemu sudeci ostat ce bez domace pobjede u Ligi za prvaka. Nakon što ih je prije svega tri dana prvi put u Porecu pobijedila Siscia, veceras je prvi put pobjedu u Velom Joži, još uvjerljiviju, uspio slaviti i Split te time domacinima uzvratiti za poraz koji su im u ovom natjecanju nanijeli na njihovim Gripama.

Domacini su igrali bez bez ozlijedena oba lijeva vanjska, Stefana Vujica i Davida Milicevica, te vec drugu utakmicu i glavnog kreatora igre Rudolfa Cužica koji je cijeli susret prosjedio na klupi, te s još niz nacetih igraca (Coric, Gavranovic, Galijot).

I takvi su Porecani, s postavom u kojoj je punu minutažu dobio i dobrom igrom na povjerenju odgovorio David Petric, uspjeli odigrati odlicno, krajnje požrtvovno i borbeno prvo poluvrijeme, pogotovo u obrani limitiravši Splicane na svega devet postignutih golova, te su na odmor otišli s vodstvom o cetiri gola.

U drugom poluvremenu su za šest minuta igre Porecani dostigli i najviše vodstvo 18:12. I onda su za domacine poceli problemi, umor i manjak svježih igraca za rotaciju sve se više osjecao u njihovoj igri, a od 37. do 43. minute igrali su šest vezanih minuta s igracem manje, što su splitski rukometaši serijom 6:1 u kojoj se s tri gola istakao reprezentativac Hrvoje Batinovic iskoristili, i svoj zaostatak 14:18 pretvorili u prvo vodstvo 20:19.

Kada su Splicani u 53. minutu prvi puta poveli s tri gola razlike (24:21) bilo je jasno da ce domacini teško i do boda. Unatoc svim naporima Porec više ni taj zaostatak nije uspio smanjiti i novi bodovi su otputovali iz Velog Jože.Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 200. Suci: Tomislav Cindric i Robert Gonzurek (oba Osijek).

POREC: Sladoljev (7+0), Tomaic, Krajinovic, Cužic, Deak 1, Galijot 3, Prelac, Coric 1, Gavranovic 6, Miletic, Petric 2, Gudic 2, Radakovic, Thoss 4, Gruicic 6 (2), Rajko.

SPLIT: Vukas (7+1), Cvitkovic, Celic 2, Ivaniševic, Ilic, Vrankovic 4, Milkovic 2, A. Žeravica 4, Vidovic 4 (1), Batinovic 8 (2), H. Žeravica 1, Jelinic 1, Sršen 3, Matkovic.Sedmerci: Porec 3 (2), Split 4 (4). Iskljucenja: Porec 10, Split 8 minuta. (K. KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter