Poreč: Splićani Ana Lauc i Matej Cvitanović najljepši

Miss i mister turizma (u sredini) s prvim i drugim pratiljama i pratiteljima
Miss i mister turizma (u sredini) s prvim i drugim pratiljama i pratiteljima

Splićani Ana Lauc i Matej Cvitanović pobjednici su jučerašnjeg natjecanja Miss i Mister turizma Hrvatske. Natjecanje se odvijalo deseti put za redom, a prvi put u Poreču, na terasi ugostiteljskog objekta Cafe del Mar u sklopu hotela Palazzo. Pobjednici će uz nagrade sponzora steći pravo predstavljanja Hrvatske u studenom na svjetskom natjecanju u Dominikanskoj Republici, na kojem će sudjelovati finalisti iz još 120 zemalja svijeta.

Prva i druga pratilja novoizabrane miss su Lana Gržetić i Marija Pakaci iz Rijeke, dok su prvi i drugi pratitelj mistera Juro Jakovljević iz Zagreba i Lucijan Slavić iz Splita. Po izboru žirija, miss i mister fotogeničnosti su Marizela Hrstić i Igor Šimunić, a miss i mister simpatičnosti Nina Vojić i Marijan Milas. Jedini porečki predstavnik među natjecateljima bio je Marco Santiago Žužić.

Kandidati su se publici predstavili u nekoliko izlazaka u različitim varijantama, casual odjeći, kupaćim kostimima, u odjeći za noćni izlazak, jeansu, kreacijama porečke dizajnerice Nikoline Poropat te večernjim haljinama i odjelima.

U žiriju je bilo po deset članova koji su ocjenjivali natjecateljice te deset članica koje su ocjenjivale natjecatelje. Među njima bili su predstavnici sponzora te porečki gradonačelnik Edi Štifanić i glasnogovornica Grada Poreča Saša Guttman.

Publiku je kroz program vodio voditeljski par Vlatka Pokos i Boris Kosmač, a potonji je ujedno i nositelj hrvatske licence za održavanje ovog izbora.

Između izlazaka natjecatelja nizali su se glazbeni brojevi pa su tako na pozornici nastupili pjevačica Maja Blagdan, jedan od višestruko nagrađivanih pjevača ove regije Amir Kazić Leo, pobjednik showa "Hrvatska traži zvijezdu" Bojan Jambrošić, glumica Mila Elegović, poznata pjevačica i kantautorica Alka Vuica, slovenski pjevač Werner, a gost programa bio je i popularni istarski pjevač Sergio Pavat.

Nakon natjecanja sve je iznenadio vatromet nad porečkom lukom.

Zlatni pokrovitelji programa bili su Grad Poreč i njegova Turistička zajednica, a manifestaciju su omogućili i brojni sponzori. (V. HABEREITER, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter