Poreč: Skrivio dvije prometne nesreće u jednom danu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porečka policija uhitila je 48-godišnjaka i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo obijesna vožnja.

Naime, 48-godišnjak je 26.listopada oko 18.10 sati u Buićima, Grad Poreč, vozeći pod utjecajem alkohola od 2,10 g/kg i opojnih droga , upravljao automobilom Mazda, čakovečke registarske oznake, kojem je istekla valjanost prometne dozvole, kao i obvezno osiguranje. Muškarac se  kretao kolnikom državne ceste D-302, te je u neposrednoj blizini raskrižja za mjesto Filipine, preko pune uzdužne linije, započeo pretjecati osobni automobil koji se kretao ispred njega, iako traka kojom je pretjecao nije na dovoljnoj udaljenosti bila slobodna. Poradi izbjegavanja frontalnog sudara s vozilom iz suprotnog smjera, naglo je zakočio, skrenuo udesno i pritom udario u osobni automobil Citroen Berlingo, pulske registarske oznake, kojim je  u istom smjeru upravljao 46-godišnjak.

Nakon što je izazvao prometnu nesreću, 48-godišnjak se udaljio s mjesta događaja bez da je s oštećenim, vozačem Berlinga razmijenio osobne podatke i ispunio europsko izvješće o nesreći.

Nakon samo desetak minuta, 48-godišnjak je krećući se ulicom Mate Vlašića u Poreču prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u osobni automobil Opel Corsa, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 25-godišnjakinja. Vozačica Corse je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđena.

Policijski službenici uhitili su 48-godišnjaka te će tijekom današnjeg dana, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter