Porec - Siscia 25:23

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rukometaši "Poreca" prekinuli su seriju od tri uzastopna prvenstvena poraza pobjedom na domacem terenu nad "Siscijom". Malo breme obveze pritiskalo je Porecane pred ovu utakmicu, s obzirom na vec spomenuta tri poraza i pogotovo posljednje loše domace izdanje u porazu od cakoveckog "Medimurja".

No, od prve minute susreta nestalo je grca u igri porecke momcadi koja se predstavila u izdanju u kakvom bi je uvijek željeli gledati. Bili su domacini rastrcani i razigrani, ali i angažirani u obrani i u takvoj požrtvovnoj i borbenoj igri i greške su sasvim prihvatljive.

Stvorili su Porecani odmah na pocetku prednost koja je najcešce iznosila dva do cetiri gola i dobrom je igrom održavali cijelu utakmicu, ne dozvolivši "Sisciji" da se nijednom približi na gol zaostatka.

No, u završnih desetak minuta "Siscia" je priprijetila, tocnije u periodu od 52. do 55. minute pri vodstvu "Poreca" 22:20 imala je cak cetiri napada za smanjenje zaostatka na "minus jedan", ali nijednom nije uspjela pronaci lopti put u mrežu.

Nakon toga su Milicevic i Mataija golovima ponovno odveli prednost Porecana na "plus cetiri" (24:20), a "tocku na i" pobjede domacina stavio je Gudic dvije minute prije kraja kad je poentirao u trenutku kada je njegova momcad imala igraca manje (25:21).

Dvorana SRC "Veli Jože". Gledatelja 350. Suci: Darko Cerniar (Rijeka) i Kristijan Grubišic (Sveta Nedelja).

POREC: Jablan (11), Mitrovic, Prelac, Mataija 4, Galijot 2 (2), Thoss 4, Coric 4, Šimicic, Crnic, Perhat, Ivancev, Gudic 5, Radakovic 2, Topic, Radošic, Milicevic 4.

SISCIA: Palaic, Somic (2), Boucek (11), Svalina 1, Sokolic, Bjeliš 4, Jurican, Kasa, Špelic 5, Džono 4, Brdar, Bešlic 5, Nuic 1, Butorac, Šprem 3 (3), Kobetic.

Sedmerci: Porec 2 (2), Siscia 3 (3).

Iskljucenja: Porec 6, Siscia 2 minute.


Podijeli: Facebook Twiter