Poreč: Sanira se kanalizacija zbog prodora morske vode

Radovi se izvode na rivi u starom gradu
Radovi se izvode na rivi u starom gradu

Na Obali Maršala Tita i Trgu Matije Gupca u Poreču u tijeku je sanacija kolektora i kontrolnih okana na kanalizacijskom sustavu, doznajemo iz porečke komunalne tvrtke Odvodnja. Kako su pojasnili, radovi se izvode tzv. CIPP metodom bez kopanja, a na temelju prethodno obavljenog istraživanja na utvrđivanju mikro lokacija infiltracije morske vode u kanalizacijski sustav.

- Ovaj je popravak nužan zbog sprječavanja infiltracije morske vode u sustav odvodnje, što je utvrđeno sustavom mjerenja vodljivosti na nedavno rekonstruiranim crpnim stanicama.  Morska voda koja se infiltrira u sistem odvodnje u predjelu obale do crpne stanice na carinskom gatu, remeti rad crpnih stanica aglomeracije Poreč jug. Sanacija se izvodi temeljem rezultata istraživačkih radova izvršenih prošlog mjeseca na kanalizacijskim objektima koji nisu bili obuhvaćeni  rekonstrukcijom obalnih kolektora u sklopu EU Projekt Poreč, navode iz uprave Odvodnje.

Sanacija je povjerena poduzeću Ind-eko iz Rijeke. Ugovoreni posao vrijedan je 103 tisuće kuna, a rok dovršetka je 15. ožujak.

Za vrijeme trajanja radova pješački i kolnički promet obalom odvijati će redovno. No, iz Odvodnje mole sudionike u prometu za pojačani oprez na rivi. Građani se za dodatne informacije mogu obratiti Odvodnji na e-mail [email protected]. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter