Poreč: Raznesen bankomat u Špadićima, uhićene 3 osobe


Nepoznati su počinitelji noćas oko 3 sata kombinacijom plinova dignuli u zrak bankomat Erste banke u Donjim Špadićima u Poreču. Eksplozivna smjesa potpuno je uništila bankomat i ulaz u Konzumovu trgovinu na kojoj su popucala i stakla. Silovita eksplozija glasno je odjeknula, no mnogi su bili uvjereni da je riječ o grmljavini. Nije poznato koliko su novca razbojnici odnijeli. Zasad nema informacija da je netko ozlijeđen u eksploziji.

Brzom intervencijom policijskih službenika u Ulici Mate Vlašića uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo.

Policija je odmah nakon dojave o eksploziji došla na mjesto događaja gdje obavlja očevid. Zatvoren je dio ceste koja vodi od Donjih do Gornjih Špadića. Kriminalisti su imali pune ruke posla budući da je materijalna šteta velika, a dijelovi bankomata razneseni su gotovo do parkirališta hotela Park udaljenog oko tridesetak metara. Za sada nije poznato je li oštećena neka od obližnjih kuća. Djelatnici krim policije nikoga ne puštaju blizu.

Građani koji su došli pogledati što je zatreslo Špadiće u 3 sata ujutro šokirani su, a komentirali su trenutnu "porečku modu dizanja bankomata u zrak". Neki čak misle da je riječ o istim počiniteljima koji su dignuli bankomate u Tinjanu, Svetom Lovreču te dva puta u Červar Portu, i to u manje od dvije godine, budući da je isti modus operandi. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter