Poreč: Rabijatni vozač prijetio policajcu smrću

(Ilustracija/Arhiva)
(Ilustracija/Arhiva)

Provedenim kriminalističkim istraživanjem porečka je policija utvrdila da je 34-godišnjak iz Poreča proteklog četvrtka počinio kazneno djelo prijetnje, i to na štetu policijskog službenika.

Naime, 9. svibnja oko 4 sata patrola PP Poreč je na županijskoj cesti kod skretanja za Finidu u sklopu redovitnih aktivnosti zaustavljala sudionike u prometu. Kada su plavci pokušali zaustaviti VW golf, pulskih registracijskih oznaka, vozač se oglušio na zapovijedi te se vozilom okrenuo i nastavio vožnju prema kružnom toku kod Picala, gdje su ga policijski službenici ipak sustigli. Tada je utvrđeno da automobilom upravlja 34-godišnjak iz Poreča, koji je nakon što mu je ponuđeno alkotestiranje, počeo vikati i prijetiti smrću jednom od policijskih službenika.

Muškarac je uhićen te će zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega biti podnijet optužni prijedlog, a zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje protiv njega slijedi i podnošenje kaznene prijave. (portal GI)


Podijeli: Facebook Twiter