Poreč: Psi zaklali kokoške i napali ženu

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Na porečkom području je od petka do nedjelje policija evidentirala tri slučaja držanja životinja bez nadzora. U jednom slučaju su stradale kokoši, u drugom pas, a u trećem je lakše ozlijeđena jedna osoba.

U petak je u Vabrigi 42-godišnjak je držao bez nadzora psa mješanca koji je ušao u dvorište 67-godišnjakinje i usmrtio joj dvije kokoši.

U drugom slučaju u subotu u Poreču, u Ulici 43. Istarske divizije njemački ovčar u vlasništvu 67-godišnjaka, izašao iz dvorišta i na ulici napao psa mješanca, kojeg je na povodcu šetala djevojčica. Mješanac je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u veterinarsku ambulantu, gdje mu je pružena pomoć.

U nedjelju je u Taru pas staford kojega je na povodcu šetala 52-godišnjakinja bez brnjice, ugrizao 36-godišnjakinju, koja je lakše ozlijeđena. Vlasnicima pasa, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izdat će se prekršajni nalozi.

Radi sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca, odnosno pasa, prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu. Podsjećamo da članak Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, predviđa novčanu kaznu za onoga tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način s njima loše postupa. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter