Poreč prvi u Istri postao "Happy"

Snimanje masovne scene na Trgu slobode u Poreču (V. HABEREITER)
Snimanje masovne scene na Trgu slobode u Poreču (V. HABEREITER)

Poreč je prvi istarski grad koji je dobio svoj spot za globalni trend grupnog plesanja uz hit Pharella Williamsa "Happy". Po uzoru na svjetske metropole snimanju spota priključuju se svi bez obzira na godine, spol, vjeru ili rasu u improviziranom plesu i šalju poruku da je zapravo malo potrebno za sreću.

Snimanje porečkog spota, uključujući i montažu, odrađeno je u manje od dva dana - jučer ujutro odrađeni su prvi kadrovi na tržnici, a nastavilo se u dječjim vrtićima, osnovnoj i srednjim školama, na gradskoj rivi, sve do kulminacije današnjom velikom, masovnom scenom na Trgu slobode, u kojoj su svi bili dobrodošli.

Neke od scena začinili su i giostranti, odjeveni u barokne kostime.  Inicijativa za snimanje porečkog "Happyja" potekla je od Nede Modrić i Saše Guttman, a veliku podršku organizaciji i angažman u realizaciji pružili su Društvo Naša djeca, udruga Urbana subkulturna baza, Centar za građanske inicijative, Denis Mikatović Jugovac, Ivana Domazet, brojni građani, vrtićarci, školarci i srednjoškolci.

Snimanje i produkciju potpisuju porečki Studio Brzak i udruga Um s.a.v.e. Tako će se i Poreč pridružiti globalnom 24-satnom emitiranju spotova "Happy" snimljenih u svim gradovima svijeta koje počinje u četvrtak, 20. ožujka, na Međunarodni dan sreće. Svi spotovi, uključujući i porečki, moći će se pogledati na linku http://24 hoursof happiness.com, a spot će se također moći pogledati i na YouTubeu.

"Happy" spotovi snimljeni su u različitim gradovima svijeta, na gotovo svim kontinentima, od Europe, Azije, Afrike i Australije do Sjeverne i Južne Amerike. U Hrvatskoj je prvi spot snimio Čakovec, a uslijedili su Zagreb, Split, Šibenik, Varaždin i mnogi drugi veći i manji gradovi. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter