Poreč: Prodajom kolača pomažu Sigurnoj kući Istra

Nevija Poropat, Sandra Čakić Kuhar, Petra Dobravac i Nadia Štifanić Dobrilović  (V. HABEREITER)
Nevija Poropat, Sandra Čakić Kuhar, Petra Dobravac i Nadia Štifanić Dobrilović (V. HABEREITER)

Humanitarnom prodajom domaćih kolača i čajeva na Trgu slobode u četvrtak od 11 sati u sklopu proslave blagdana porečkog zaštitnika sv. Maura Klub žena IDS-a Poreštine prikupljat će sredstva za udrugu Sigurna kuća i tako dati svoj doprinos obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 25. studenog, najavile su na konferenciji za novinare predstavnice Kluba.

- Trud koji ulažu volonterke oko Sigurne kuće i svega što je vezano uz tu groznu tematiku je nenaplativ. A Sigurna kuća Istra jedan je od rijetkih pozitivnih primjera u našoj zemlji.

Gotovo 400 žena u Istri dosad je zbog nasilja nazvalo telefon Sigurne kuće kako bi zatražilo psihološku, pravnu ili drugu pomoć. Sigurna kuća je vatrogasno rješenje ovog problema što je daleko od trajnog rješenja.

Uzalud nam slavljenja 8. marta i darivanja cvijeća kada padamo na ovakvim ispitima, rekla je  potpredsjednica IDS-a i članica županijske skupštine Nevija Poropat i zahvalila volonterkama koje pripremaju kolače za akciju.

Petra Dobravac predsjednica Kluba žena IDS-a Poreštine dodala je kako će na štandu, koji će biti otvoren tijekom cijele fešte, pustiti u zrak crne balone za žrtve nasilja i ljubičaste balone, boje Kluba žena IDS-a. Kolači i čaj će se prodavati po cijeni od pet do deset kuna, a po želji kupci mogu dati i više. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter