Poreč: Problem parkiranja u Balotinoj ulici

(M.SARDELIN)
(M.SARDELIN)

Na posljednjem aktualnom satu porečkog Gradskog vijeća Vladimir Sladonja (Kosićeva lista) se zanimao u kojoj je fazi projekt škola u Finidi i Žbandaju, na što mu je gradonačelnik Edi Štifanić odgovorio da bi ugovor s investitorom koji će ih graditi trebao biti potpisan sredinom ožujka. Veliki radovi na proširenju i rekonstrukciji gradske kanalizacije započeti će u veljači - odgovorio je vijećniku Deanu Pauletiću (IDS) direktor Odvodnje Poreč Milan Laković.

Kada će krenuti natječaji za dugogodišnji zakup državnog poljoprivrednog zemljišta? - zanimalo je Snježanu Mekota (Mekotina lista), na što joj je gradski pročelnik za upravljanje gradskom imovinom Đulijano Petrović odgovorio da se čeka da državna Agencija za poljoprivredno zemljište raspiše natječaje. Hoće li Valamar Riviera, koja prilikom obnove objekata na otoku Sveti Nikola koristi gradsku rivu, platiti njeno korištenje? - pitao je Robert Velenik (IDS), na što je gradonačelnik Štifanić odgovorio da je Lučkoj upravi plaćen određeni iznos koji će biti iskorišten za rekonstrukciju dijela gradske rive.

Eugen Stanissa (IDS) istaknuo je problem nedostatka parkirnih mjesta u Balotinoj ulici, na što mu je gradski komunalni pročelnik Marino Poropat odgovorio da će se kroz nekoliko dana urediti parkiralište s petnaestak mjesta, dok je ono od 50 mjesta planirano u idućoj godini. Stevo Žufić (Kosićeva lista) je zatražio sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća na temu gospodarskog stanja Grada Poreča.

Daniel Šaškin (Mekotina lista) upozorio je da bi se u slučaju veće (tankerske) havarije na moru "mogli oprostiti od turizma", pa je predložio da se putem Udruge gradova RH pokrene inicijativa o ustrojavanju morskih vatrogasaca i nabavci odgovarajućeg plovila što je Gradsko vijeće prihvatilo. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter