Porec: Probio barijeru i polomio znakove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci bez stradalih osoba u Porecu u ponedjeljak ujutro, na potezu od benzinske postaje OMV do gradilišta novog rotora, kamion je probio privremenu signalizaciju. Manji kamion pulskih oznaka dolaskom do raskršca, gdje je privremeno obavezan smjer u desno, umjesto da skrene, produžio je ravno.

Udarivši u znakove i betonske nosace oštetio je karter motora te je za sobom ostavio trag ulja u dužini od 200-tinjak metara. Kamion je zaustavljen na parkiralištu jednog ugostiteljskog objekta.

Od pocetka radova i zatvaranja ceste Novigrad - Porec - Vrsar, prometne gužve i broj "zalutalih" vozaca u nedozvoljenim smjerovima ne jenjavaju. Zatvaranje županijske ceste došlo je u nepovoljno vrijeme kada se s nestrpljenjem ocekuju prvi znacajniji dolasci turista i veci broj vozila na cestama, pa se moglo pricekati do jeseni, negoduju Porecani, ali i stanovnici okolnih mjesta.

Ipak najcešca primjedba je da zatvoreni dio ceste nije dovoljno jasno oznacen pa nerijetko vozaci u zadnji tren vide barijere na cesti.No, za sada najave za nekim pojacanjem signalizacije nema. Izgleda da je postojeca signalizacija dostatna za disciplinirane vozace.





Prometne gužve na ulazima u grad zbog zatvaranja dijela županijske ceste, ali i uvijek prometne Ulice Mate Vlašica za vrijeme radova još su vece, pogotovo u jutarnjim satima. Situacija je slicna i u Vlašicevoj ulici gdje se prebrzo vozi unatoc gustom prometu od trgovackih centara prema gradu i znakovima pred gradilištem.

Valja reci, dakle, da malo lokalnih vozaca mari za znakove, kao da za njih ne vrijede. Dodatno situaciju otežavaju oni koji ostave vozilo sa strane da bi "skocili nešto" obaviti u Lacop.

Prema informacijama iz Grada za sada radovi teku prema planovima i privremena signalizacija na snazi ce biti kako je najavljeno - do sredine lipnja. (Pišu V. HABEREITER i M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA

 


Podijeli: Facebook Twiter