Porec: Priznanja zaslužnim obrtnicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanošcu u poreckom Domu obrtnika u petak navecer obilježen je, drugi po redu, Dan Obrtnicke komore Istarske županije. Program je zapoceo radnim dijelom, sjednicom Skupštine, a u svecanom dijelu vecer su obilježila dva važna momenta - potpisan je sporazum o suradnji s Privrednom komorom Beograd, te su dodijeljena priznanja zaslužnim obrtnicima i institucijama.

Nagrade za iznimna postignuca "Istarske zlatne ruke" za uspješno poslovanje dobili su vlasnik obrta za proizvodnju bezalkoholnih pica Franko Ferencic iz Pazina te vlasnici zajednickog pekarskog obrta Concettino Kaudija Radovan i Marino Pilato iz Poreca.

Urucene su povelje Komore za doprinos promidžbi, poticanje i unapredenje obrtnickih asocijacija, organiziranje strukovno-cehovskog rada i obrazovanja, rada na solidarnosti u obrtništvu i humanitarnim aktivnostima uraru Nikoli Žeravici iz Rovinja, Zagrebackoj banci, Gradu Puli i GRadu Pazinu te gradonacelniku Buzeta Valteru Flegu.

Sporazum o suradnji s Privrednom komorom Beograd potpisali su njen predsjednik Milan Jankovic i Mario Paliska. Tim su se dokumentom obavezali uspostaviti cvrstu ekonomsku suradnju tako što ce organizirati zajednicke nastupe na sajmovima, zatim sudjelovanje u projektima, predstavljanje svojih poduzetnika u Hrvatskoj, Srbiji i drugim državama, ukljuciti se u medunarodnu razmjenu roba i usluga na nacin koji ce njihovim clanovima olakšati pristup svjetskom tržištu.

- Obrtnici u Srbiji i Hrvatskoj imaju slicne probleme u poslovanju, posebno kada su u pitanju otežana naplata i porezi. Svima je jasno da i politicki i ekonomski moramo suradivati - naši privrednici vec nekoliko godina odlicno suraduju s onima iz Hrvatske i Istre. Istra je lider u mnogim stvarima, ali nedostaje tržišta za plasiranje proizvoda. Ponudit cemo vam ne samo beogradsko, nego i ostala tržišta u Srbiji i ovaj sporazum nece ostati mrtvo slovo na papiru, porucio je Jankovic. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter