Poreč: Pritvoren osumnjičeni par za pokušaj ubojstva

Očevid u Ulici Decumanus u Poreču (Mateo SARDELIN)
Očevid u Ulici Decumanus u Poreču (Mateo SARDELIN)

Policija sumnja da je dvojac iz Poreča, I. Š. (25) i M. Č. (20) pucao, odnosno pokušao ubiti 37-godišnjeg Porečana K. D. u Ulici Decumanus u Poreču, u petak oko 18.20 sati. Obojica su uhićena u subotu ujutro, a u pritvorsku jedinicu su privedeni u nedjelju nakon kriminalističke obrade. Policija nije navodila imena i inicijale, niti koji je razlog pokušaja ubojstva.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da se dvojac u Decumanus dovezao motociklom Kawasaki, pulskih oznaka te da je jedan od njih pucao na 37-godišnjaka koji se nalazio na ulici. Obojica su na glavi imali motorističke kacige. Srećom je muškarac uspio izbjeći hitac i proći bez ozljeda, a dvojac se dao u bijeg. Po dojavi je alarmirana porečka policija koja je odmah blokirala ceste i iste večeri pronašla motocikl koji su koristili prilikom počinjenja kaznenog djela, a u subotu je pronašla i privela dvojicu Porečana na ispitivanje. Utvrđeno je da je motocikl Kawasaki u vlasništvu 25-godišnjaka, a pronađen je u Poreču nakon pucanja. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja u jutarnjim satima u nedjelju, osumnjičeni su privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Prema neslužbenim informacijama 37-godišnjak je odmah znao o kome se radi te je policija od dojave znala koga tražiti. Naime, policija na mjestu događaja u Ulici Decumanus nije imala previše posla budući da je na sredini ulice ostala tek jedna čahura od ispaljenog hitca. Doznajemo da je u 37-godišnjaka pucano iz blizine, a sudeći prema pronađenoj čahuri na tlu, radilo se o pištolju kalibra 9 milimetara. Taj dio su dvojica policajaca čuvala do dolaska istražitelja koji su proveli očevid. Pucnjava se dogodila pored vrata muzeja u blizini Bazilike, a motiv pucnjave još nije poznat. Policija je nakon događaja, van Poreča u svim smjerovima postavila blokade, odnosno policajce naoružane dugim cijevima koji su kontrolirali vozila koja odlaze iz Poreča. Kontrola je bilo do Novigrada. Po našem dolasku na očevid u petak u večernjim satima u ulici nije bilo prolaznika, što ne čudi, budući da je ulica "živa" samo u ljetnim mjesecima. Nekoliko Porečana koji su nešto mogli i vidjeti, na pitanje o događaju nam nisu ništa znali reći. Pokušali smo slijedećeg dana od građana u Ulici Decumanus dobiti koju informaciju, no budući da je najveći dio trgovina zatvoren te samo poneke rade, nije niti bilo puno ljudi. Od onih koje smo pitali odgovorili su nam gotovo isto, odnosno, "nismo čuli ništa i ne znamo ništa". (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter