Poreč: Prikupljanje zahtjeva za POS-ove stanove

Već izgrađene POS-ove stambene zgrade u Gulićima (Arhiva)
Već izgrađene POS-ove stambene zgrade u Gulićima (Arhiva)

Do 21. veljače otvoren je javni poziv Grada Poreča za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz programa društveno poticane stanogradnje (POS) da bi se formirala lista reda prvenstva potencijalnih kupaca. Dosad provedene ankete pokazale su da je za stanove koji će se graditi, uz već postojeće POS-ove zgrade u Gulićima, zainteresirano šezdesetak građana te su Grad i Agencija za pravno posredovanje i promet nekretninama (APN) dogovorili realizaciju.

Planirana je izgradnja šest zgrada s po pet stanova. Stanovi će imati površinu od 44 do 92 kvadrata, a cijene će se kretati od šest do 8.400 tisuća kuna.

Odluku o kriterijima za utvrđivanje liste prvenstva donijelo je Gradsko vijeće krajem prošle godine. Pravo na kupnju stana imaju hrvatski državljani, a lista prvenstva utvrđuje se na temelju sljedećih mjerila - uvjeta stanovanja, stambenog statusa, vremena prebivanja na području Poreča, broja članova domaćinstva, životne dobi, stručne spreme, broju djece predškolske dobi i djece na školovanju, invaliditeta, sudjelovanja u Domovinskom ratu i statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida te statusa člana obitelji poginulog ili nestalog hrvatskog branitelja.

Javni poziv uz uvjete i mjerila objavljen je na oglasnoj ploči Grada, na internetskoj stranici www.porec.hr, kao i popis isprava i dokaza koje je potrebno priložiti uz zahtjev. Dodatne informacije mogu se dobiti u gradskoj upravi putem telefona radnim danom od 8.30 do 11 sati, a zahtjevi se predaju poštom ili osobno u pisarnicu gradske uprave.

Nakon isteka roka za dostavljanje ponuda bit će objavljen prijedlog liste prvenstva na oglasnoj ploči i web-stranicama te će se nakon isteka roka za žalbu utvrditi konačna lista kupaca stanova. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter