Poreč: Požar zahvatio baraku

(Ilustracija GI)
(Ilustracija GI)

Kod mjesta Ladrovići pored Poreča izbio je požar na poljoprivrednom zemljištu u noći sa srijede na četvrtak. U požaru nitko nije ozlijeđen, već je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Policija je utvrdila da je 34-godišnjak u srijedu predvečer palio otpad, no kad je otišao na mjestu paljenje je ostao žar koji se tijekom noći, potpomognut vjetrom, proširio na travu, a do jutra je izbio požar koji se proširio na obližnju baraku. U baraci je djelomično nagorio pod, a požar su ugasili porečki vatrogasci u 7.45 sati. Policija će podnijeti izvješće o događaju nadležnom državnom odvjetništvu.

Budući da je sada vrijeme paljenja trave, policija podsjeća građane da je za svako loženje vatre na otvorenom prostoru potrebno pribaviti odobrenje nadležne javne vatrogasne postrojbe. Kako bi se spriječilo da se prilikom loženja vatre na otvorenom prostoru, plamen proširi na druge objekte ili površine, potrebno je poduzeti odgovarajuće mjere predostrožnosti. Nakon spaljivanja potrebito je mjesto spaljivanja temeljito pregledati, a ostatak vatre i žara u potpunosti pogasiti. U slučaju gubitka nadzora nad vatrom, odmah treba obavijestiti vatrogasce na broj telefona 193. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter