Poreč: Postavljeno 7 kilometara plinske mreže

Radovi u ulici Mate Vlašića (J. PREKALJ)
Radovi u ulici Mate Vlašića (J. PREKALJ)

Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, radovi na postavljanju plinske mreže u Vlašićevoj ulici bit će završeni u roku od dva tjedna, doznajemo od Ognjena Ćosića, rukovoditelja pogona Poreč - Vrsar u pulskoj Plinari.

U ovoj se ulici trenutno postavlja 300 metara mreže, od raskrižja s Vrsarskom do raskrižja s Pulskom ulicom. Nakon završetka radova u ovom dijelu, radovi u Vlašićevoj se nastavljaju, ali u dijelu od raskrižja s Ulicom Viktora Cara Emina do raskrižja s Kalčićevom ulicom, odnosno rotora kod Elektroistre. Ovdje će se raditi i odvojci za Ulicu Rajka Stipe i naselje Mate Balote.

- U Ulici Karla Huguesa upravo traju radovi na polaganju plinovoda u dužini od oko 650 metara. Ukoliko vremenski uvjeti posluže, planiramo početi s radovima u Ulici Županije Somogy, u dužini od oko 200 metara te polaganjem oko 250 metara u Ulici Rade Končara, sve to u drugoj polovici studenog, po završetku radova u Huguesovoj ulici. U ulicama Županije Somogy i Končarevoj završetak radova planiramo sredinom prosinca, kaže Ćosić.

Trenutno se, ističe, postavlja i plinovod u duljini od oko 900 metara u Ulici Ivana Gorana Kovačića u naselju Bolnica, koji će biti gotovi u drugoj polovici studenog. Svi navedeni radovi odvijaju se u prvoj fazi plinofikacije Poreča, u kojoj prirodni plin još trebaju dobiti i Partizanska, Ulica Tina Ujevića, Spinčićeva ulica, naselje Mate Balote te poslovna zona Čimižin.

Za sada je u Poreču postavljeno nešto manje od sedam kilometara mreže, od odorizacijske stanice na Košambri do rotora Žatika, preko rotora kod Cantine, u većem dijelu naselja Bolnica te u dijelu Vlašićeve i Vukovarskoj ulici. (V. HABEREITER)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter