Poreč: Postavljeno 14 kilometara plinske mreže

U Poreču se kopa na sve strane (J. PREKALJ)
U Poreču se kopa na sve strane (J. PREKALJ)

Za sada je u Poreču položeno 14 kilometara plinske mreže, od odorizacijske stanice na Košambri do rotora Žatika, preko rotora kod Cantine, u većem dijelu naselja Bolnica, u Vlašićevoj ulici i Vukovarskoj, te u Končarevoj i Huguesovoj ulici.

Krajem prošlog tjedna počeli su radovi na postavljanju srednjotlačne mreže prirodnog plina u dijelu od Facinke do poduzetničke zone Buići i to u dionici od pješačko-biciklističkog mosta Varvari do škole u ovom naselju. Ukoliko se nastave povoljni vremenski uvjeti, završetak radova očekuje se 3. travnja, doznajemo do Ognjena Ćosića, rukovoditelja pogona Poreč - Vrsar u pulskoj Plinari, investitoru zahvata plinovoda.

Radovi se nastavljaju na one već napravljene od pogona Agrolagune do spomenutog mosta u Varvarima, u duljini od 700 metara, a riječ je o dionici ukupne projektirane duljine šest kilometara kojom će ova porečka poduzetnička zona biti jedna od malobrojnih opskrbljenih prirodnim plinom.

Osim toga, trenutno se radi i na nastavku postavljanja mreže plinovoda u prvoj fazi, što se odnosi na ulice Tina Ujevića, u duljini od 300 metara čiji je završetak planiran do petka 14. ožujka. Radi se i u Gimnastičkoj ulici u duljini od 140 metara, gdje se upravo završavaju građevinski radovi.

Uskoro radovi počinju u ulici Mate Balote u istoimenom naselju, u duljini od oko 500 metara. Završetak je planiran do početka travnja, čime će biti završena prva faza radova. Već je krenula druga faza koja obuhvaća trasu od 12,7 kilometara. (V. HABEREITER)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter