Porec: Posluživanje preko pješackog presedan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ugostiteljska terasa koja je prije dvadesetak dana nikla u Teslinoj ulici kraj Ice Boxa u Porecu izazvala je niz komentara gradana i lokalnih internetskih portala, od kojih su neki kritizirali da se time zatvara prilaz obližnjoj drogeriji i onemogucava joj se poslovanje. Terasa se nalazi na platou koji gleda na uvalu Peškera, iza štandova sa slatkišima i istarskim proizvodima, a izmedu nje i "ledene kutije" ostavljen je prolaz prema drogeriji i okrugloj kuli.

Nedavno je iz gradske uprave novinarima upuceno priopcenje u kojem se navodi da Grad Porec nije sudjelovao u postupku izdavanja dozvole za postavljanje ugostiteljske terase u Ulici Nikole Tesle kraj drogerija. Iz Grada napominju da je sve gospodarske subjekte, klupice i ugostiteljsku terasu, kao i obližnju drogeriju, kojoj je ovim sadržajima, dodaju, ometen promet, ugovorila ista tvrtka, vlasnik parcele, Riviera Adria.

U meduvremenu je ugostiteljski objekt poceo s postavljanjem terase i pokrenuo postupak utvrdivanja uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u Službi za gospodarstvo županijskog Ureda državne uprave i temeljem Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata.

Iz Grada navode kda se radi o presedanu s obzirom na to da se terasa nalazi pedesetak metara od ugostiteljskog objekta kojemu pripada i usluga posluživanja se obavlja preko pješackog prijelaza.

Za komentar smo pitali i upravu porecke turisticke tvrtke, a odgovor nam je stigao od službe za odnose s javnošcu Valamara, u cijoj grupaciji djeluje.

"Riviera Adria upravlja svojom imovinom u interesu društva i njegovih dionicara, dok Grad Porec upravlja izdavanjem dozvola za obavljanje djelatnosti na privatnim površinama koje imaju pristup s javno-prometne površine u interesu gradana i sukladno pozitivnim propisima. Riviera Adria suzdržala bi se od komentara o gradskoj politici upravljanja javnim površinama, kao i od prosudbi koje aktivnosti predstavljaju presedan u povijesti poreckog turizma", stoji u njihovom priopcenju. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter