Porec: Policija na tragu pljackašima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U šumi u mjestu Dracevac kod Poreca policija je u petak rano poslijepodne, oko 13.30 sati, pronašla ukradeni "fiat uno" u vlasništvu tvrtke Eleonora, odnosno Ustanove za zdravstvenu njegu u kuci iz Poreca, a koji se kao sredstvo izvršenja izravno povezuje sa spektakularnom kradom iz zlatarne Veritas u centru grada, u Decumanusu, koja se zbila u srijedu oko 5 sati. Ukradeni "uno" oznacen je plavim križem, a sadrži i oznake koje inace imaju sanitetska vozila.

Po službenom izvješcu policije, "uno" je ukraden u noci s utorka na srijedu u Ulici Maura Gioseffija u Porecu, odnosno ispred poreckog Doma zdravlja, gdje je bio parkiran i zakljucan. Navodno je ukraden neposredno prije no što su lopovi krenuli u pohod na zlatarnu, koji je po svemu sudeci bio pomno isplaniran.

Logicno je bilo pretpostaviti da su se lopovi za tu "operaciju" poslužili ukradenim vozilom, i to nekim od onih kojima je inace dozvoljen pristup u starogradsku jezgru, inace blokiran rampom i podizajucim stupicima. Naime, sva interventna i vozila javnih službi imaju kartice za ulaz u stari grad pa je logicno bilo za pretpostaviti da se u ukradenom "unu" nalazila baš jedna takva kartica ili pak daljinski upravljac.

No, to nam je opovrgla vlasnica tvrtke za njegu u kuci Eleonora Pilar.

- Imamo samo tri kartice, a sestre ih vracaju u firmu nakon radnog vremena. U "unu" kad je ukraden nije bilo kartice. Nije im ni bila potrebna za ulaz u stari u grad zato što se "unom" može proci izmedu stupica. Nitko nam nije službeno potvrdio da je našim automobilom izvedena pljacka, ali vozilo nam je nakon policijskog ocevida vraceno. A ne mogu ni povezati kako su ukradene predmete uspjeli smjestiti u auto, s obzirom na to da je u njemu bila sva oprema koju koristimo u svakodnevnom radu, medu ostalim i šest paketa pelena. Sve je to ostalo u autu. Jako smo šokirani i nije nam svejedno, rekla nam je Pilar.

Dodala je da su u prošlosti imali slucaj da im je službeni automobil bio ukraden, no tada je, rekla je Pilar, sestra zaboravila kljuceve u bravi pa su se djeca prilikom povratka s nocnog izlaska odvezla automobilom do svoje kuce, 500 metara od mjesta gdje je bio parkiran.

Iako se prvotno spekuliralo da su lopovi kradu u Veritasu izveli koristeci vozilo Hitne medicinske pomoci te da su bili odjeveni u lijecnicke kute, neslužbeno doznajemo da su poput pravih profesionalnih kradljivaca dragulja bili obuceni u tamnu odjecu.

Takoder, neslužbeno doznajemo da je policija prilikom ocevida u "unu" pronašla niz dragocjenih tragova odnosno dokaza koji bi joj trebali pomoci u (raz)otkrivanju pocinitelja, medu ostalim i neke predmete koji potjecu iz opljackane zlatarne. Naime, radi se o postoljima za ogrlice, a navodno je pljackašima u autu ostalo i nešto malo ukradene zlatnine.


Podijeli: Facebook Twiter