Poreč: Policajcima nudili 100 eura mita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) proslijeđena je kaznena prijava protiv dvojice 20-godišnjih državljana Slovenije koji su dvojici porečkih policajaca ponudili po 100 eura mita da ih ne bi sankcionirali zbog prekršaja, odnosno kaznenog djela zbog kojih su zaustavljeni u prometu.

Sve je počelo u noći s ponedjeljka na utorak oko 2.30 sati u Poreču, kada je kod kružnog toka na raskrižju ulica Rade Končara i Istarskog razvoda policijska patrola uočila automobilom VW passat, slovenskih registracijskih oznaka. Kada je vozač uočio policijski automobil, skrenuo je u Ulicu Istarskog razvoda u zabranjeni smjer i nastavio voziti zabranjenim smjerom, gdje su ga plavci i zaustavili.

Provedenim nadzorom utvrđeno je da je 20-godišnjak vozio pod utjecajem alkohola - napuhao je 1,33 promila alkohola u krvi, a pregledom passata policajci su pronašli prometnu signalizaciju za koju su odmah posumnjali da je ukradena. Stoga su vozač i suvozač, također 20-godišnjak, upućeni u policijsku postaju.

Tijekom vožnje u policijskom vozilu, oba mladića su dvojici policijskih službenika davali po 50 eura da bi im ovi oprostili prometni prekršaj i krađu prometne signalizacije koju su ukrali na području Pule.

Zbog kaznenog djela davanja mita protiv obojice 20-godišnjaka je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta kaznena prijava, a vezano za kazneno djelo krađe policijski službenici PU istarske nastavljaju kriminalističko istraživanje. (portal GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter