Poreč: Počeli radovi na središnjoj prometnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do 1. lipnja za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D75 koja prolazi kroz Poreč, od rotora Špadići preko naselja Finida do rotora kod Lacopa.

Provjerili smo stoga ovih dana kakvo je stanje na terenu. U jutarnjim satima većih gužvi nije bilo. Gledano iz pravca Novigrada, jedan obilazni pravac je porečka zaobilaznica, od rotora na Stanciji Vodopija do rotora kod Stancije Portun i obrnuto.

Drugi obilazni pravac je, također gledano iz pravca Novigrada, onaj kroz naselja Veli Maj i Mali Maj do Špadića pa Creskom ulicom do Ulice Gašpara Kalčića i centra grada, i obrnuto. Stanari naselja Finida imaju poseban izlaz i ulaz na Cresku ulicu. Pod ovim režimom najprometnija je trenutno Vlašićeva ulica, od rotora Lacop do rotora kod Stancije Portun.

Najveći problem su zasad vozači koji ignoriraju prometnu signalizaciju pa tako na rotoru Špadići umjesto da krenu zaobilaznim putem, na koji ukazuje signalizacija, produže još nekoliko metara do samog mjesta gdje su radovi već otvoreni na novom rotoru koji niče u srednjim Špadićima. Ista je priča i kod rotora Lacop prema naselju Finida.

Ne bi li se poboljšala protočnost prometa za vrijeme radova na cesti D75, uskoro će se osposobiti semafori na raskrižju Bolnica, doznajemo iz Grada Poreča. Semafori su ugašeni prije nešto manje od godinu dana. uoči sezone, kada je to raskrižje pretvoreno u ono sa samo desnim skretanjima. (V. HABEREITER)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter