Poreč: Pitajte književnike na Booktigi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U porečkoj Gradskoj knjižnici postavljena je kutija s natpisom "Pitajte književnike", u koju građani mogu ubaciti svoja pitanja upućena gostujućim autorima na ovogodišnjem, sedmom međunarodnom sajmu pročitanih knjiga Booktiga, koji će se od 23. do 26. travnja održati na trgu Marafor ispred knjižnice.

Pitanja se mogu ubaciti i prije samog gostovanja, a na taj način publika sudjeluje u kreiranju književnog susreta. Programski dio festivala, kao i svake godine, usmjeren je čitanju, ali na ovogodišnjem festivalu upravo će se čitatelji staviti u središte svih gostovanja i događaja.

Stoga je okosnica manifestacije "Čitatelj u središtu". Kako doznajemo od organizatora, porečke Gradske knjižnice, popularnost književnog opusa ovogodišnjih gostiju festivala potakla ih je da povežu čitatelje i autore i pokušaju njihov posredan odnos pretvoriti u osoban.

Iz poslovnog i osobnog iskustva znaju da na samom književnom susretu ponekad nije lako uspostaviti komunikaciju između autora i prisutne publike pa su, ponukani time, za sve čitatelje pripremili ovu kutiju. 

Prva gošća Booktige 23. travnja je Slavenka Drakulić, jedna od najčitanijih hrvatskih spisateljica, čija su djela prevedena na više od 20 jezika. Njezina brojna esejistička i publicistička djela imaju i po dvadesetak raznih izdanja, a po knjigama koje je napisala snimaju se filmovi te priređuju kazališne predstave. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter