Poreč: Pijani maloljetnik mercedesom razbio 3 auta

Srušeni prometni znak i komadi stakla (V. HABEREITER)
Srušeni prometni znak i komadi stakla (V. HABEREITER)

Maloljetni Porečan, koji je pod utjecajem alkohola (0.82 g/kg) sjeo za upravljač mercedesa, u nedjelju je oko 3.40 sati u Poreču pomeo tri parkirana auta i prometne znakove.

Nesreća u kojoj nitko nije ozlijeđen dogodila se na kolniku ulice Vitomira Širole Paje gdje je maloljetnik bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola zbog prebrze vožnje izgubio nadzor nad upravljačem.

Nakon što je utvrdila okolnosti prometne nesreće policija je nadležnom prekršajnom sudu podnijela optužni prijedlog protiv maloljetnog vozača i osobe koja mu je dala vozilo.

O ovom "pohodu" ostali su svjedočiti iskrivljeni i porušeni prometni znakovi i komadići razbijenog stakla.

Kako smo nesluženo saznali od stanara, mladić se spuštao nizbrdicom ulice Vitomira Širole Paje dolazeći iz pravca ulice Ive Lole Ribara kad je izgubio kontrolu nad vozilom i prvo udario u dva automobila parkirana na parkiralištu s desne strane oštetivši im branike i stražnje dijelove. Potom je nastavio kliziti kolnikom i udario u prometni znak na skretanju prema Trgu Kralja Branimira te se odbio i preko trotoara udario u drugi prometni znak i još jedan auto parkiran na parkiralištu, oštetivši mu stražnji dio i stakla. Nastavio je vožnju još nekoliko metara prije nego se zastavio, gdje je ga pronašla policija koju su pozvali stanari. (M. Ko., V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter