Poreč: Pijan lopatom na policajce

(SERGEJ DRECHSLER / Novi list)
(SERGEJ DRECHSLER / Novi list)

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Poreča i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Naime, policijski službenici su 20. lipnja oko 3.40 sati, na kolniku Ulice Matije Vlašića u Poreču, zaustavili automobil Seat Leon, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 0.90 promila, muškarac je isključen iz prometa, nakon čega se pješice udaljio.

Nakon nekog vremena, 32-godišnjak se vratio, sjeo u automobil i nastavio vožnju, a kada su ga policijski službenici pokušali zaustaviti, pobjegao je prema naselju Vranići. Policijski službenici uskoro su ga pronašli u Ulici Draga, no muškarac je tada izašao iz automobila te je lopatom počeo mahati prema policijskim službenicima, uz prijetnje nasiljem. U jednom trenutku, zamahnuo je lopatom prema policijskom službeniku, koji je tada upotrijebio raspršivač s nadražujućom tvari te je 32-godišnjak svladan i uhićen.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv njega se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnosi se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.


Podijeli: Facebook Twiter