Poreč: Peškera više neće smrdjeti?

Ispust u more betonskog kanala Porečki potok (Usluga.hr)
Ispust u more betonskog kanala Porečki potok (Usluga.hr)

Porečani i njihovi gosti odsad će moći prošetati uvalom Peškera bez neugodnih mirisa koji su se širili tim dijelom grada. Barem se tako dade zaključiti iz informacije koju je na svojim internetskim stranicama objavila gradska komunalna tvrtka Usluga o radovima koji su nedavno izvođeni na Peškeri, a čiji su povod bile primjedbe građana na nesnosan smrad.

Doznajemo tako da je iz taložnice ispod starog mosta kod Parka Olge Ban, koja je dio priobalne dionice zatvorenog kanala Porečkog potoka, izvađeno 60 kubika organskog mulja, pijeska i šljunka.

Prethodno je podmorskim pregledom i snimanjem unutrašnjosti utvrđeno da se u taložnici, koja se nalazi 150 metara uzvodno od ispusta u more, nakupila određena količina mulja i taloga te je Hrvatskim vodama poslan zahtjev da uvrste čišćenje kanala u proračun za 2012. godinu.

Radovi su izvedeni u sklopu rekonstrukcije zatvorenog betonskog kanala Porečkog potoka kod novog kružnog toka na bivšem raskrižju Parens, a izvođač je bila buzetska Vodoprivreda, s kojom Hrvatske vode imaju godišnji ugovor. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter