Poreč: Pas lakše ozlijedio dijete


Protiv 53-godišnjakinje iz Poreča slijedi pokretanje prekršajnog postupka radi držanja životinje bez nadzora. Porečka policija je utvrdila da je u srijedu oko 15.45 sati, u naselju Brčićina području Poreča, pas mješanac je istrčao iz otvorenog dvorišta na ulicu i ugrizao dijete za nogu, pri čemu je dijete zadobilo lakše ozljede.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policijski službenici će 53-godišnjakinji izdati prekršajni nalog.

Radi sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, PU istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca, pasa, prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter