Poreč: Parkirna mjesta šira, ali bit će ih 50-ak manje

Parkiralište u Poreču (T. KOCIJANČIĆ)
Parkiralište u Poreču (T. KOCIJANČIĆ)

Porečka komunalna tvrtka Usluga započela je s radovima na velikom gradskom parkiralištu koji će osigurati bolju prometnu i pješačku komunikaciju na samom parkingu, ali i prema drugim dijelovima grada.

Kako doznajemo iz Usluge, radovi će biti gotovi do kraja godine, a obuhvaćaju zamjenu asfaltnog zastora na ulaznom terminalu i mjestimično po cijelom parkiralištu na najkritičnijim točkama. Brisat će se dosadašnje izvanstandardne horizontalne signalizacije (2,2 puta 5 metara) sistemom visokotlačnih perača i napravit će se nove, pa će tako parkirna mjesta biti proširena sukladno novim standardima (2,5 puta 5 metara).

Nove rampe

Građanima će svakako biti najzanimljivije da će rezultat toga biti 50-ak parkirnih mjesta manje na najfrekventnijem gradskom parkingu, koje je – posebno ljeti – uglavnom uvijek dupkom puno. Iz Usluge, međutim, poručuju da će nova, šira parkirna mjesta biti funkcionalnija i sigurnija za korisnike.

Osim toga, zamijenit će se dotrajale automatske rampe s modernijima zbog bržeg ulaza i izlaza na parkiralište, kao i kamere na ulazno-izlaznim terminalima. To će pridonijeti boljoj kontroli naplate i ulaza i izlaza vozila, naročito za vrijeme ljetnih gužvi. Postaviti će se nova kućica za naplatu i još jedna automatska blagajna, saznajemo u tom gradskom poduzeću.

Pitura i sjenila

Posebna će se pozornost usmjeriti i na estetski dio, s obzirom da se parkiralište nalazi u samom centru, pa ljeti mnogim gostima daje prvi dojam o gradu, njegovoj ljepoti, uređenosti i sigurnosti. Dakle, sanirat će se čelične konstrukcije nadstrešnica i stupova javne rasvjete. Najprije će ih detaljno očistiti a onda nanovo obojiti. Iz Usluge poručuju da će zatim postojeća, stara sjenila za sunce zamijeniti ljepšim i kvalitetnijim.

- Za sve ove radove proveli smo već postupke javne nabave. Vjerujemo da će i ovaj projekt, kao jedan u nizu ovogodišnjih infrastrukturnih ulaganja, građani prepoznati. Za vrijeme izvođenja radova parkiralište će i dalje biti u funkciji, jer ćemo zatvarati pojedine sektore, što će biti popraćeno privremenom prometnom signalizacijom, poručili su iz Usluge.

Također iz Usluge mole građane za strpljenje i pojačan oprez. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter