Poreč: Otvoren Promohotel

S otvorenja Promohotela
S otvorenja Promohotela

Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam, Promohotel, svečano je otvoren danas u porečkoj dvorani Žatika, a posjetitelji će ga moći razgledati do subote. Unatoč lošoj meteorološkoj prognozi, vrijeme je na kraju ipak poslužilo organizatore pa je otvorenju prisustvovao velik broj posjetitelja, među kojima i brojni istarski gospodarstvenici, turistički djelatnici i ugostitelji te gosti iz inozemstva.

Gradonačelnik Edi Štifanić pozdravio je prisutne te istaknuo da mu je posebno zadovoljstvo što se Promohotel vratio u Poreč.

- Bez izlagača nema ni sajmova. Sajam ima posebnu dimenziju jer se ostvaruje osobni kontakt s potencijalnim poslovnim partnerima, rekla je predsjednica HGK-Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. Sajam je otvorio zamjenik župana Vedran Grubišić.

Ove godine Promohotel okuplja 120 izlagača koji svoje proizvode nude na 3.000 kvadrata unutarnjeg i 700 kvadrata vanjskog izložbenog prostora, a zainteresirani mogu pronaći sve za opremanje turističkih i ugostiteljskih objekata za predstojeću sezonu, ali i privatnih kućanstva.

- Prvi put sam na ovom sajmu, a došla sam s izlagačima iz Autonomne pokrajine Vojvodine promovirati svoj proizvod, koji se zove Skočko Fruškogorski. Sadrži 18 vrsta sjemenki, koštano i bobičasto voće zaliveno medom. Odličan je za podizanje imuniteta, obnavljanje moždanih stanica, a djeluje i kao afrodizijak. O kvaliteti Skočka i njegovim afrodizijačkim svojstvima govori činjenica da moj sin ima petero, a kći četvero djece, govori simpatična Vojvođanka Mirijana Hemun iz Banistola, koja se bavi i ruralnim turizmom.

Usporedno s Promohotelom održava se i Promonatura, izložba autohtonih i ekoloških proizvoda u organizaciji BioIstre. Na Promonaturi izlagači nude razne delicije iz Istre i drugih krajeva Hrvatske, a posjetitelji mogu probati domaće kobasice, pršut, pancete, čvarke, maslinovo ulje, razne sireve, bakalar, vino, prirodne sokove ali i ulje crnog kima, slavonski kulen, slaninu te ostale slavonske suhomesnate proizvode. Osim prehrambenih proizvoda na izložbi se mogu pronaći i ručno izrađeni nakit te razni ukrasi.

Sajam je otvoren od 10 do 19 sati, osim zadnjeg dana kad svoja vrata za posjetitelje zatvara u 17 sati. (J. PRODAN, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter