Poreč Open Air: U tri ljetna mjeseca više od 100 događanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Organizatori, partneri i sponzori danas su u Villi Polesini predstavili Festival Poreč Open Air koji će tijekom tri ljetna mjeseca, od 9. lipnja do 10. rujna, na brojnim gradskim lokacijama, Porečanima i turistima ponuditi više od 100 događanja različitog karaktera.

Joe Bašić, direktor zagrebačke tvrtke MPG, organizator festivala istaknuo da će Poreč zahvaljujući festivalu disati punim plućima. Cilj festivala je glazbenim, kulturnim i uličnim događanjima dodatno obogatiti ponudu grada i omogućiti svim posjetiteljima, gostima i stanovnicima da dožive novi duh grada Poreča.

Posjetitelji će tako moći svaki tjedan besplatno uživati u koncertima jazz i R&B glazbe, nastupima DJ-a, gledanju filmova pod zvijezdama, kazališnim predstavama te uličnim performansama. Poseban dio Poreč Opena Air festivala života su i veliki koncertni spektakli poznatih zvijezda čije će detalje organizatori otkriti uskoro. Uz Grad i porečku Turističku Zajednicu glavni je sponzor ljetne zabavne punoće tvrtka Valamar Riviera, a Željko Kukurin, predsjednik Uprave tvrtke Valamar Riviera je istaknuo da je to obveza velike kompanije prema gradu i porečkom turizmu.

- Namjera nam je podignuti konkurentnost porečkog turizma, hotel i more danas nisu dovoljni, gosti traže doživljaj i zabavu a njih će ove godine biti u izobilju i na visokom nivou, rekao je Kukurin.

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić je rekao da se Grad prihvatio sponzorstva jer festival će dodatno obilježiti prepoznatljivost Poreča kao top turistička destinacija na nacionalnoj razini.

- Program je osmišljen da bi zadovoljio i stare i mlade, djecu i roditelje, festivalski sadržaj ispunit će sve dijelove porečke starogradske jezgre, istaknuo je Štifanić.

Direktor Turističke zajednice grada Poreča je dodao da je Festival izgrađen sinergijom javnog i privatnog sektora a to je u današnjim uvjetim ključ uspjeha. Nakon što je 2015. tvrtka Valamar Riviera uložila u objekte sad ulaže kao glavni sponzor u oblikovanju novog turističkog proizvoda, rekao je Velenik.

Tromjesečni program je izrazito složen, sastavljen je po prirodi događaja i po određenim tjednim terminima. Program Circus in the city, primjerice, na gradskim će ulicama svaki ponedjeljak ugostiti akrobate, žonglere i gutače vatre. Površina mora ispred porečke rive će oživjeti zahvaljujući laserskom spektaklu, a posjetitelji će se moći zabaviti u laserskom labirintu. Oni željni plesa i slušanja dobre glazbe će moći uživati u raznolikom glazbenom programu domaćih i inozemnih izvođača. Festival će se otvoriti prigodnim koncertom a najavljen je i veliki rock koncert. Na više atraktivnih lokacija grada događat će se plesne večeri, u vrtu Ville Polesini svaki tjedan nudit će se novi film a odabir filmova zadovoljit će sve ukuse i uzraste.

Istra Inspirit program je namijenjen cijeloj obitelji s ciljem upoznavanja i približavanja povijesti Istre i Poreča te lokalnih legendi. Posjetitelje otočnog ljetovališta Valamar na otoku Sv. Nikole očekuje pravi edukativno - zabavni program uz kazalište na otvorenom s pratećim audiovizualnim elementima, plesom, dramskim izvedbama te različitim projekcijama. (Elio VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter