Poreč: Odabrani miss i mister turizma

(Domagoj BIONDIĆ)
(Domagoj BIONDIĆ)

Jelena Katarina Kapa iz Trogira i Ivica Prižmić iz Splita proglašeni su sinoć laskavim titulama Miss i Mistera turizma Hrvatske. Natjecanje se odvijalo jedanaesti put zaredom i drugi put u Poreču, u lounge baru Cafe del Mar u sklopu hotela Palazzo, a pobjednici će uz nagrade sponzora Murano steći pravo predstavljanja Hrvatske na svjetskim natjecanjima koja će se održati u Ekvatorijalnoj Gvineji za žene i Panami za muškarce, na kojima će sudjelovati finalisti iz još 123 zemlje svijeta.

Prva i druga pratilja novoizabrane Miss su Deni Žižić iz Trogira i Adriana Popović iz Splita, dok su prvi i drugi pratitelj Bruno Zokvić i Renato Suman, obojica iz Zagreba. Prema izboru žirija, Miss i Mister fotogeničnosti su Ivana Premur iz Zlatara i Petar Krešimir Biškup iz Zagreba, Miss i Mister simpatičnosti Žana Žanko iz Sinja i Manuel Smoljan iz Rovinja, a Miss i Mister najljepši osmijeh Magdalena Živaljić Tadić iz Vukovara i Dominik Milić iz Rijeke. Istarski predstavnici, uz Rovinjca Smoljana bili su Ivan Šimunović iz Poreča i Paola Vuica iz Pule.

Pred brojnom publikom u Cafeu del Mar gdje je bila smještena bina, dvanaest kandidata i isto toliko kandidatkinja publici su se prikazali u nekoliko izlazaka u različitim varijantama, u casual odjeći, kupaćim kostimima, u odjeći za večernji izlazak, jeansu, te s različitim accessorima marki Kik, Fas, Pletix, Peperoncina, Satova Novak, Dominus, Mens Stuff i haljinama Soky Soka.

Žiri su činili po deset članova s jedne strane koji su ocjenjivali natjecateljice, te deset članica s druge strane koje su ocjenjivale natjecatelje. Među njima bili su predstavnici glavnog pokrovitelja Cafea del Mar i hotela Palazzo vlasnik Idriz Ferati i direktorica Nikolina Miljanović, zlatnog pokrovitelja Grada Poreča gradonačelnik Edi Štifanić i glasnogovornica Saša Guttman, te među ostalim porečka modna dizajnerica Nikolina Poropat čiji će modni plakati uskoro osvanuti na području cijele Hrvatske, doktor Zoran Žgaljardić iz istoimene opatijske poliklinike, Biserka Androić iz agencije Via Tours, Silvio Kraljević iz akvaparka Istralandia, te predstavnici drugih pokrovitelja i sponzora. Publiku je kroz program vodio voditeljski par Vlatka Pokos i Boris Kosmač, ujedno i nositelj hrvatske licence za održavanje ovog izbora.

Između izlazaka natjecatelja nizali su se glazbeni nastupi, pa su tako nastupili diva hrvatske glazbene scene Zdenka Kovačiček, poznata pjevačica i kantautorica Alka Vuica, jedan od višestruko nagrađivanih pjevača ove regije Amir Kazić Leo, pobjednik showa "Hrvatska traži zvijezdu" Bojan Jambrošić i dance pjevač The Answer, ali i sam Kosmač koji je izveo (i uspješno imitirao) pjesmu Doris Dragović. Publici su se obratili i lanjski pobjednik Matej Cvitanović koji je na svjetskom izboru ušao među deset najboljih, te prva pratilja Lana Gržetić, ali i bivša hrvatska Miss sporta Stefani Hohnjec koja se nedavno vratila iz Kine gdje je radila kao model.

Natjecatelji su se u Poreču pripremali nekoliko dana, pa je prikazan i njihov promotivni film. Nakon natjecanja sve je iznenadio nastup makedonskog orkestra Raim, a afterparty se uz vina Perun nastavio do dugo u noć. (Vedrana HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter