Poreč: Ministar turizma obišao gradilište Aquacolorsa

Valter Flego, Darko Lorencin i Jaroslav Krucky u obilasku akvaparka (M. MIJOŠEK)
Valter Flego, Darko Lorencin i Jaroslav Krucky u obilasku akvaparka (M. MIJOŠEK)

U turističkom sektoru u Hrvatskoj u ovoj godini planirano je 410 milijuna eura novih investicija, što je gotovo dvaput više nego lani, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin tijekom današnjeg posjeta Poreču, gdje je obišao gradilište budućeg akvaparka Aquacolors kraj Zelene lagune, hotele koji se renoviraju - Laguna Materada te Valamarove Zagreb i Isabella Island Resort, odnosno turističke objekte na otoku Sveti Nikola.

- Možemo biti zadovoljni, polako se približavamo onom tempu koji je zacrtan po Strategiji razvoja turizma, a to je da do kraja 2020. godine investiramo sedam milijardi eura u infrastrukturu, smještaj i ostale sadržaje, rekao je Lorencin.

Ministar je zajedno sa županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Edijem Štifanićem, Brankom Curićem, pročelnikom županijskog Odjela za turizam, i njihovim suradnicima obišao gradilište akvaparka, projekta vrijednog 25 milijuna eura, u koji investira češka tvrtka Signum. Objekt će se prostirati na površini od 7,5 hektara, a imat će kapacitet pet tisuća posjetitelja dnevno. 

- Ovo je projekt koji s još jednim projektom koji se odvija na sjeveru Istre predstavlja autentičnost onoga što cijelo vrijeme govorimo i u potpunosti je u skladu s razvitkom strategije Hrvatske. Ono što nama pored hotelskog smještaja fali je određena razina atrakcija, a ovo je cjelovit turistički proizvod koji itekako značajno podiže destinaciju. Informacija što se tiče kompletnog grada Poreča je da investira ove godine ukupno u svu infrastrukturu i objekte blizu 90 milijuna eura.

Najveći izazov u cijeloj priči je pred i posezona, to je područje gdje leži i bit naše strategije, udvostručenje turističke potrošnje sa 7 milijardi eura na 12 do 14 milijardi eura. Ostvarenje tog cilja moguće je jedino uz angažiranje čitave turističke industrije da ponudi proizvode koji će biti dovoljni razlog i motiv dolaska turistima u pred i posezoni, rekao je Lorencin.

Iznimno dobro prihvaćen projekt širenja wi-fi mreže

- U širenje wi-fi mreže lani smo uložili oko 1,6 milijuna kuna, a ove godine planiramo nešto malo više od toga, rekao je Lorencin. "Projekt je izuzetno dobro prihvaćen na terenu, turisti su ga prepoznali, i nema smisla ne nastaviti ovaj program", zaključio je ministar. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter